Corona,  Corona-diaries

Tot zover maart

Het is alweer 3 april, en dat betekent 2 dingen: dat ik 1 april ongeschonden door domme grappen heb overleefd (en dat terwijl 1 april dit jaar op donderdag, een schooldag, dus meer kans op domme grappen, viel – kennelijk vindt iedereen dat ons geduld met al dit corona-gezeik wel genoeg op de proef gesteld wordt) en dat ik de maand maart met goed fatsoen kan afronden. De maand waarin we allemaal konden drinken op onze eerste lockdown-verjaardag. Alsof dat iets is om te vieren. Maar goed, ik heb mijn best gedaan om er toch nog wat van te maken.

Cultuur van de maand: Ik ben zowaar in een museum geweest, want ik heb gestemd in De Lakenhal. Ik heb daar welgeteld 2 kunstwerken gezien, want zoveel kunstwerken hingen in het stemlokaal, maar prima, close enough. Het algehele culturele hoogtepunt was dat ik in een echt theater ben geweest (Theater Ludens in Voorburg), waar de rector had geregeld dat 40 mensen live en de rest van de school via livestream een theaterles van cabaratier Andries Tunru konden meemaken. Ja, je leest het goed: ik heb een optreden in een theater gezien. Alsof je na een jaar in de woestijn een glas champagne krijgt. Verder heb ik Wandavision en nog 4 series uitgespeeld, 2 films gezien (Moxie en Schindler’s List), 3 boeken gelezen en relatief veel Taylor Swift geluisterd.

De hoogtepunten van de maand: We mochten weer naar school. Ik mocht naar de kapper en ik heb een facial gehad, zodat mijn wenkbrauwen nu weer zitten waar ik ze zou willen hebben. Het was drie dagen prachtig weer, en ik ben meteen met de fiets naar school gegaan. Fantastisch. Ik lunchte met Roxana in de open lucht met een fles prosecco en het voelde even alsof alles normaal was. Lianne kwam langs op school met 100-hour brownies. De muur van mijn kantoor werd knalgeel geverfd.

Leukste outfit van de maand: Ik had nog een grote tulen rok van Cora Kemperman, die ik droeg met een zwart shirt en mijn Dr. Martens, en dat vond ik persoonlijk echt heel erg leuk. Beetje nineties alto, maar goed, in de nineties was ik ook een alto, dus daar ga ik niet zo mee zitten. Mijn allerlievelingsste lievelingsoutfit werd ook gedragen (een jurk van LaDress met cowboylaarzen), maar daarvan wist ik al dat die leuk was.

De dieptepunten van de maand: Ik had goede hoop dat bij de persco zou worden gezegd dat de terrassen weer open konden, maar dat kunnen we voorlopig op onze buik schrijven. Verder vind ik dat iedereen moet stemmen op wie hij wil stemmen, maar ik vind het niet heel fijn dat er zoveel mensen zijn die willen stemmen op de PVV, Fvd en al die andere clubs die ik onder de term ‘naar rechts’ zou willen vatten. Er was een corona-uitbraak in klas 3, dat vond ik ook minder grappig.

De mislukkingen van deze maand: Ik heb voor het eerst in heel lang een sollicitatiebrief geschreven, maar die heeft me niets opgeleverd behalve tevredenheid over de baan die ik al heb. Ik had een massage die buitengewoon onbevredigend was, alsof er iemand een uur lang over mijn rug zat te aaien – ik word liever wat steviger aangepakt. Ik ben weer een kilo aangekomen, nu vooral omdat ik de hele dag chocola zit te mainlinen.

De prestaties van deze maand: Tja. Enerzijds heb ik het gevoel dat ik geen moer gepresteerd heb deze maand, want ik kan niet echt iets noemen waarvoor ik mezelf een high five zou willen geven, anderzijds vind ik toch ook wel dat ik best trots mag zijn op het feit dat ik elke dag gesport heb, zonder helemaal idioot te worden hybride les heb gegeven, alle deadline’s gehaald heb, een paar moeilijke gesprekken heb gevoerd en mijn eczeem een beetje onder controle heb weten te brengen. Maar hoe dan ook: een supersuccesvolle maand was het nou ook al weer niet.

Deze maand opgemaakt en weggegeven: Ik heb het laatste staartje Elvive Full Resist Power Shampoo opgemaakt; geen idee wat de power of de resist was, maar hij deed zijn werk in die zin dat mijn haar na het wassen schoner was dan ervoor. In mijn wekelijkse bad heb ik in een aantal etappes een Blue Skies en een A French Kiss, beide bubble bar slices van Lush, opgemaakt. Heerlijk, allebei. Onder de douche maakte ik een shower foam van Rituals op, de ‘The ritual of Tsuru Touch of Gold Shower Foam Gold and Pine’ – rook prima, maar ik heb bij Rituals wel vaak dat ik denk ‘ja dat ruikt naar Rituals’ en dan vind ik uiteindelijk dat het het toch net niet is. Ik spoot van Dove een volledige bus Nourishing Secrets Awakening 48h Anti-Perspirant Matcha Green Tea and Sakura Blossom Scent onder mijn oksels (niet in 1 maand hoor), en dat is mijn lievelingsdeodorant. Maar waarom moeten al die sanitaire producten zo’n lange naam hebben?

Lekkerste van de maand: De Kimchi van Crisp is fantastisch op een boterham met kaas. Ik kookte voor Michel een fantastische kedgeree met bloemkoolrijst en gerookte makreel. De paaseitjes met discodip van de Hema waren ook indrukwekkend, en ik was ook heel tevreden over de Spaanse maaltijd die ik maakte, met verse chorizo, pimientos de padron en wilde spinazie. Ook allemaal van Crisp overigens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.