Corona,  Corona-diaries,  Pasen,  Vakantie

Paasvakantie

Ik heb helemaal niks met Pasen, want ik ben totaal areligieus en ook niet echt een familiemens, dus ook al was er geen corona, dan zou ik nog niet de ouders en de schoonouders bezoeken, maar ik ben wel een verstokt Paasvakantievierder. Ik ben namelijk opgegroeid in een periode waarin je nog echt een Paasvakantie kreeg: die duurde dan een week, ik denk zelfs iets langer, want hij zal wel al op Goede Vrijdag begonnen zien – op die dag was het tenslotte voor Jezus ook al feest, en dat was altijd wel een leuke vakantie, want iedere vakantie die ook maar iets met chocola te maken heeft juich ik van harte toe, en verder besteedde ik die vakantie zoals ik alle andere vakanties besteedde. Ik zat namelijk gewoon de hele dag thuis boeken te lezen, tot mijn moeder het op haar heupen kreeg en zei dat ik buiten moest gaan spelen, waarna ik buiten boeken ging zitten lezen. Maar inmiddels is de Paasvakantie al lang geen vakantie meer – iemand heeft op een gegeven moment gekozen om een meivakantie te houden, waarbij wat ooit Koninginnedag was werd doorgetrokken tot en met Bevrijdingsdag, zodat we dan kans hadden op beter weer, want later in de lente, en minder versnippering door al die random dagen. Hoe dan ook ben ik een verstokte vierder van de Paasvakantie, desnoods in de minimale vorm waarin hij nu is, van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag. Per saldo heb ik daarmee maar 1 dag meer vrij dan ieder willekeurig weekend, want vrijdag is sowieso voor mij geen werkdag, maar het voelt anders, en als het even niet anders dreigt te voelen, dan zorg ik er wel voor dat het toch zo is. Ik wil gewoon een Paasvakantie en ik heb er veel voor over om dat te fixen.

Zo heb ik om te beginnen mijn brein gefopt. Meestal eten Michel en ik op zondagavond zalm (dat klinkt enorm truttig en dat is het ook, maar ik hou gewoon heel erg van zalm en op zaterdag doen we de gewaagde visexperimenten, dus dan is een veilig stukje gegrilde zalm op zondag het mooiste wat er is), maar dit weekend hebben we het op zaterdag gegeten, zodat het vanochtend, zondagochtend, voelde alsof het een maandag was, maar dan een maandag waarop we niet hoeven te werken. En morgen, maandag, zal het ook (en dan terecht) voelen alsof het een maandag is, en dan weer een maandag waarop we niet hoeven te werken. BAM: een voor het gevoel vrije dag erbij. Bovendien heb ik er in geheel eigen stijl voor gezorgd dat ik de vier dagen die ik heb vul alsof het een week is, maar dan vooral met leuke dingen, zoals een uitgebreide Paasbrunch, een mooie lamsrack voor het diner, een film kijken, een serie uitspelen, in bad liggen, uitslapen, tekenen en hier en daar een beetje werken – maar niet te veel. Ik heb er alle hoop op dat ik, als ik dinsdag naar school ga, uitgerust ben alsof ik een hele week vrij ben geweest, en bovendien zal mijn inmiddels volledig ontregelde brein denken dat het dinsdag maandag is, want dat is de eerste dag van de week, waardoor het des te sneller weer weekend is. En meivakantie. Want die komt er ook aan!

One Comment

  • Vader

    Strangely, for a Catholic country methinks, Good Friday is not a publuc holiday in France. easter Sunday and Monday and that’s all.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.