Bedrijf,  Corona,  Corona-diaries,  Kwartaalevaluatie

De eerste kwartaalevaluatie van 2021

Doorgaans zou ik mezelf vooral als een project omschrijven (mijn hele leven valt samen te vatten als ‘project Susannah’), maar op zich ben ik formeel gezien ook een bedrijf, want ik sta als mezelf bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Vroeger had ik een echte bedrijfsnaam, want toen deed ik alleen maar catering onder de noemer spooons at home (dat was een zijtak van spooons, het bedrijf dat spooons for one, de helaas nooit van de grond gekomen maar toch geweldige kookapp voor mensen die alleen wonen, heeft gemaakt), maar op een gegeven moment ben ik ook yoga-lessen gaan geven, gaan coachen en andermans teksten gaan versterken, en dat heeft per saldo helemaal niks te maken met lepels, ook al spel je het bewust fout. Maar goed, in het licht van het feit dat ik dus een bedrijf ben leek het me wel een mooi project om als een echte multinational een kwartaalevaluatie te gaan doen. Ik heb daarvoor een hele vragenlijst samengesteld, en aan de hand daarvan heb ik de periode januari tot en met maart 2021 geëvalueerd. Kort samengevat: het gaat eigenlijk best wel goed. Financieel zeker: er is flink veel geld binnengekomen, vooral uit loondienst, want mijn side hustles zijn een beetje opgedroogd, en ik heb weinig uitgegeven, want ik mag helemaal niks kopen van mezelf, en aan vulpenvullingen kan een mens zich niet echt te buiten gaan. Ik lig ruim voor op schema om mijn financiële doelbedrag voor 2021 te halen, en dat is goed nieuws.

Omdat ik natuurlijk als bedrijf ook het succes en het welzijn van de werknemer in de evaluatie voor succes wil opnemen, heb ik ook gekeken naar hoe het op mijn werk is gegaan (dus wat ik op school, in de raad en elders heb bereikt, niet bereikt en waar ik trots op ben) en wat ik heb gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en culturele avonturen. Zo heb ik ter zelfverbetering maar liefst 9  cursussen en trainingen ondernomen, 2 boeken gelezen en een podcast geluisterd. En qua cultuur heb ik gedaan wat ik kon, maar het wordt nu toch echt wel tijd dat er een museum voor me opengaat. Natuurlijk is een kwartaalevaluatie niets zonder voornemens voor het volgende kwartaal, dus ik zal aan de slag gaan met mijn bijdragen aan  het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022, een paar mooie stukken voor Grapefinds schrijven, oefenen met focus en met grenzen stellen en mijn uiterste best doen minder jaloers te zijn op mensen die dingen bereiken die ik ook wil bereiken. Voor dat laatste zal ik denk ik wel meer dan drie maanden nodig hebben, maar we zullen het zien. Hoe dan ook kijkt de CEO van het bedrijf met veel tevredenheid terug op de afgelopen drie maanden en zal zij samen met het volledige personeelsbestand alles doen om ervoor te zorgen dat het komende kwartaal net zo succesvol wordt!

Als iemand interesse heeft in de kwartaalevaluatie-vragenlijst, zegt dat dan even hieronder (of meld het me via een andere weg), ik deel hem graag. Het kost je een uurtje, maar als ik voor mezelf spreek: dat is een prima investering van je tijd!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.