Bubbels,  Champagne,  Corona,  Corona-diaries,  Drinken,  Eten,  Ontbijt,  Pasen

Paasontbijt

Zoals ik vorige week al zei: ik heb alleen maar wat met Pasen in die zin dat ik er graag een paar dagen vrij aan overhoud en in die zin dat ik het een mooi excuus vind om lekkere dingen te eten. Mijn moeder was vroeger een zeer bedreven Paaseieren-verstopster, in die zin dat mijn broertje en ik eigenlijk nooit wisten hoe oud de chocolade-eitjes die we vonden nou echt waren, omdat ze opdoken op plekken waarvan mijn moeder zich niet meer kon herinneren of ze ze daar dat jaar of eerder neergelegd had. Toen we nog goedgelovig waren, kreeg de Paashaas gewoon de schuld, en toen we wat ouder waren, kon het ons niet boeien, want chocola is tenslotte chocola. Het Paasweekend werd dit jaar ook ingeluid met €20 op mijn rekening, van mijn moeder, om chocolade-eitjes te kopen of een bos bloemen of iets anders. Het werd iets anders: maar liefst 2 flessen wijn, uitgezocht bij alle lekkere dingen die ik in huis had gehaald om te eten. Dit jaar hebben we er namelijk voor gekozen om niet weg te gaan, maar om gewoon heel veel dingen bij de Lindenhoff (de meest fancy online food shop die ik ken) te bestellen. Want Pasen is voor ons ook het begin van het culinaire zomerseizoen, dus met Pasen eet ik aardbeien, asperges en lamsvlees. Het lam kwam van de Lindenhoff, de asperges kochten we voor veel te veel geld op de markt, net als de lambada-aardbeien, die meer kostten dan mijn moeder vroeger aan Paaschocola besteedde, maar dat maakt allemaal niet uit, want het was feest.

Wat echt feest was, was de Paasbrunchbox van de Lindenhoff. Anders dan de Valentijnsbox van FG, waarin allerlei producten zaten die in François Geurds zijn sterrenkeuken waren bereid, kregen we van de Lindenhoff vooral materialen om zelf iets mee te maken. Geen probleem, want ik kan koken, dus we konden kiezen tussen gekookte of gebakken (of scrambled of gepocheerd natuurlijk) eieren, en we hebben een citruspers, dus een netje perssinaasappelen was precies wat we nodig hadden. Verder hadden we geweldige zalmsalade, prachtige lamsham, heerlijke geitenkaas en voortreffelijke truffelkaas, allemaal in ruim bemeten porties (de kaas hebben we nog steeds in roulatie). Er waren druiven, cherrytomaatjes en tuinkers. Wij zijn niet zo van het zoete broodbeleg, maar de Lindenhoff had rekening gehouden met wie dat wel is, want we hadden een potje pruimenjam. Qua brood hadden we afbakbreekbrood, briochebollen en worstenbroodjes die alleen maar in de oven opgepiept hoefden te worden, en natuurlijk een mooi stuk boter. We hebben even getwijfeld over of we deze box wel wilden bestellen, want hij was voor vier personen, en wij zijn maar met zijn tweeën, maar ach, er zijn twee Paasdagen, dus dat leek ons wel te verantwoorden. We dronken er een mooie bubbel bij, een Riesling van de Apostelhoeve, en het was al met al eigenlijk een prachtige manier om samen, volledig corona-proof, Pasen te vieren. Ik heb alleen geen chocolade-eitjes gevonden hier in huis. Zou de Paashaas ze dan dit jaar dan toch onvindbaar verstopt hebben?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.