Corona,  Corona-diaries,  No spend 2021

No Spend 2021 – april

Ik kan met heel veel trots officieel mededelen dat ik erin geslaagd ben om me gedurende het gehele eerste kwartaal van 2021 aan mijn No Spend-regels te houden. Ik heb niets gekocht. Geen kleren, geen boeken, geen schoenen, geen sieraden, geen cosmetica. Ik heb natuurlijk wel boodschappen gedaan. En ik heb eczeem-zalf moeten kopen, maar ik vind niet dat dat valt onder cosmetica, want ik had het liever niet hoeven kopen, en ik heb er ook geen plezier van gehad (nou ja, op zich wel, toen het bleek te werken, maar het was niet een aanschaf waar ik van geniet op de manier dat ik kan genieten van een nieuw nagellakje of een bruisbal). Ik heb een outfit geactiveerd die ik nog volledig ongebruikt, met prijskaartjes eraan, in de kast had liggen, zodat het voelde alsof ik iets aantrok dat ik net had gekocht, dus dat droeg ook wel bij aan het draaglijk maken van No Spend 2021. En het werd allemaal iets gemakkelijker dan vorige maand, omdat ik me deze maand iets beter voelde. Als ik me goed voel, heb ik energie, en als ik energie heb, kan ik manieren verzinnen om mezelf vrolijk te houden die niet bestaan uit online gaan en een heleboel mooie spullen voor mezelf te kopen. Bij mijn kwartaalevaluatie bleek ik dan ook flink veel geld te hebben overgehouden, en dat terwijl ik ook best leuke dingen heb gedaan: ik heb een nacht in een hotel geslapen, ik heb champagne voor mezelf gekocht, ik heb een online tekencursus aangeschaft en ik heb optimaal geprofiteerd van al mijn streamingabonnementen. Kortom, eigenlijk hard ik niets te klagen.

Om te vieren dat ik het een vol kwartaal had volgehouden, vond ik dat ik wel een cadeautje had verdiend. Dat was dan op zich weer lastig, want je kan jezelf moeilijk kleding, boeken, schoenen, sieraden of cosmetica geven om te vieren dat je drie maanden geen kleding, boeken, schoenen, sieraden of cosmetica hebt gekocht. Maar er waren wel wat dingen die ik van mezelf toch mocht aanschaffen: ik heb een Waterdrop-tumbler met een enorme berg pilletjes om warm en koud water lekkere smaakjes mee te geven en een nep-TRX (een fitness-tool die ik aan de trap kan hangen en waarmee ik corona-proof allerlei oefeningen kan doen in huis) gekocht. Allebei dus dingen die op de een of andere manier goed zijn voor me, want sport is belangrijk en een mens moet gehydrateerd blijven, en allebei dingen die ik graag wilde hebben maar die toch buiten de No Spend-restricties vallen. Ik ben natuurlijk sowieso een sucker voor beloningen, dus ik ben nu alvast een lijstje aan het aanleggen voor wat ik mag kopen als ik ook kwartaal 2 heb overleefd – op zich ben ik pas op de helft van de eerst maand van drie, maar een mens kan maar beter voorbereid zijn. Ik weet ook dat ik binnenkort weer een motivatie-boost krijg, want de meivakantie komt eraan, en die zal ik besteden aan de grote winterkleding-zomerkledingwissel, wat effectief toch het gevoel zal geven dat ik een hele kast vol nieuwe kleren heb. En als het een beetje meezit, kan ik die kleren dan lekker buiten in de zon dragen. Want een beetje zon op mijn huid, dat zou ik op het moment ook wel als beloning ervaren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.