Corona,  Corona-diaries,  No spend 2021

No spend 2021 – mei

De afgelopen maand was het eigenlijk wel heel makkelijk om geen geld uit te geven aan kleding, cosmetica en schoenen. Dat kwam vooral doordat ik in de meivakantie (we konden toch nergens heen) mijn klerenkast heb opgeruimd in het kader van de wissel van winter- naar zomerkleding, wat tot gevolg had dat ik zo’n beetje alles in handen heb gehad, een boel waardering voor de spullen die ik bezit heb opgedaan en, en dat is het leukste, het voelt alsof ik een halve kast vol nieuwe kleren heb. En datzelfde maak ik in het najaar dus weer mee. Bovendien is de eczeem nu zo goed als over, zodat ik nogal wat make-up, die ik een tijdje niet heb kunnen gebruiken omdat mijn gezicht er een beetje van ging jeuken, nu wel op mijn hoofd kan smeren. Ik kan dus iedereen die overweegt ook aan zo’n onzalig project te beginnen van harte adviseren om een paar pakketjes te maken met kleren, schoenen en make-up, die te verstoppen en na een paar maanden weer te releasen. Geeft echt een topgevoel. Ik ben eigenlijk maar een keer in de verleiding gekomen om de knip te trekken, en dat was omdat Lianne een soort onduidelijke kimono met drag queen-print heeft gekocht, en door de foto’s die ze me stuurde had ik ineens ook zo’n ding nodig. Dat was in een ander leven absoluut een impulsaankoop geworden, maar ik vond het ding dan toch ook eigenlijk geen joker waard. Geen kimono voor Susannah dus. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat ik hem in 2022 nog steeds wil, maar we gaan het zien.

Wat ook wel hielp deze maand waren de enthousiaste reacties die ik kreeg op een aantal outfits die ik naar school (mijn catwalk) aanhad: de gele broek die bij mijn pak hoort (voor het hele pak ben ik zelf nog niet klaar) en een deux-pieces met een pied de cos-print deden het allebei heel erg goed. En daar hoefde ik dus alleen maar voor in mijn kast te graven, ik heb de Bijenkorf dit jaar nog niet van binnen gezien. Deze maand hou ik wel minder geld over dan andere maanden, maar dat komt doordat ik nogal wat cadeautjes voor anderen heb gekocht en me heb aangemeld voor een superzwaar fitnessprogramma, zodat ik weet wat ik moet doen als de sportscholen weer opengaan en er geen personal trainer naast me staat te roepen. Bovendien heb ik mezelf getrakteerd op een agenda voor het nieuwe schooljaar. Ik heb ook iets gevonden dat ik mezelf cadeau wil doen als ik zes maanden niets gekocht heb – dan ga ik investeren in kunst, een keramieken object van Micky Philips. Op 1 juli mag ik het bestellen, tenminste, als ik me tot dan weet te bedwingen. Maar dat komt wel goed, denk ik. Ik heb voorlopig geen kleren of schoenen nodig, en het Kobo Plus abonnement en mijn voorraad aan boeken zijn schier onuitputtelijk, wat maar goed is ook, want als ik niet kan shoppen, moet ik toch iets te doen hebben. Ik ga in elk geval voorlopig vrolijk verder!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.