Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes

Tot zover mei

Waar ik april vooral een lange maand vond, heb ik mei ervaren als een supervolle maand, en dat terwijl ik het voor elkaar heb gekregen om flink veel vrij te hebben – er was meivakantie en ik heb mezelf een recuperatievakantie cadeau gedaan. Desondanks heb ik ook keihard gewerkt en nog een boel mooie avonturen beleefd, dus dan krijg je wel een relatief hoge gevoelsvolheid. Het goede nieuws is dat er dan ook genoeg te vertellen is, waarmee ik nu vol trots de maand mei kan presenteren!

Cultuur van de maand: Er was zowaar weer cultuur! Ik heb het Songfestival bezocht, dus dat valt ruim binnen de categorie zang, dans, dubieuze fashion en vuurexplosies, ik mocht van de eigenaar van de Leidse bioscopen een technische doorloop van een filmzaal meemaken, waardoor ik Jurassic Park op een groot scherm heb kunnen zine, en ik liep op een regenachtige zaterdag over de nieuwe openluchttentoonstelling van Beelden in Leiden. Heerlijk.

De hoogtepunten van de maand: Ik werd geïnterviewd door het Algemeen Dagblad (de Haagse Courant editie) over wat we bij ons op school gaan doen aan het Nationaal Programma Onderwijs, het boek van Echt gebeurd kwam uit, waar een verhaal van mij in staat (dat verhaal over mijn borsten, waar ik al jaren succes mee oogst), het bezoek aan het Songfestival was natuurlijk top, Michel en ik vierden ons 22,5 jarig jubileum in Hotel Jakarta in Amsterdam en de recuperatievakantie in Maastricht. En tijdens ons verblijf in Maastricht mochten we bij Beluga Loves You eten – als dag geen hoogtepunt is, weet ik het niet meer.

Leukste outfit van de maand: Ik heb deze maand echt mijn best gedaan op outfits, en die inzet leidde tot best veel complimenten op de sociale media. Het meest succesvol was de jurk die ik aanhad op de foto die in het AD stond (gemaakt door Frank Jansen), en dat terwijl die op de nominatie stond om weggegeven te worden. Zo zie je maar, soms kan ik beter even iets bewaren…

De dieptepunten van de maand: Om naar het Songfestival te mogen moest ik dan toch eindelijk een corona-test doen, nou ja, twee, en ik vond dat geen van beide heel leuke ervaringen. Al was het alleen al omdat het nogal lastig te coördineren was om op zondag in een geleende auto naar een dubieuze locatie in Gouda te gaan om een wattenstaafje diep in mijn neus te laten beuken. Maar goed, het was het waard. Tijdens een fietstocht op onze recuperatievakantie kreeg ik een hagelbui van biblische proporties op mijn kop – ook niet zo leuk, maar na een half uurtje in bad liggen was ik al gauw hersteld.

De mislukkingen van deze maand: Op zich is er deze maand niet zo heel veel mislukt, maar ik heb maar liefst twee keer op zondag twee blogs moeten schrijven omdat het er eerder niet van was gekomen, en voor iemand die er graag een strak schema op nahoudt doet dat best een beetje pijn. Verder heb ik mijn afvaldoel niet gehaald en heeft zich nog steeds geen uitgever gemeld die mijn boek wil uitgeven. Ik heb er overigens ook geen gezocht, maar ergens droom ik toch nog van een mail waarin iemand mij schrijft dat hij of zij heel veel zin heeft om een kaft om mijn prachtige schrijfsels te leggen.

De prestaties van deze maand: Ik ben begonnen met vier dagen per week op school werken (tot nu toe heb ik daar drie dagen gewerkt en een halve dag thuis), met een nieuwe taak, en dat is op zich wel een prestatie, want ik heb die taak toch maar mooi gekregen. Verder heb ik mezelf weten te laten inzetten voor een webinar van het Ministerie van OC&W (die morgen plaatsvindt) en daar ben ik ook wel trots op. Ik heb mezelf en Michel in een auto vol spullen van en naar Maastricht vervoerd, elke dag gesport, en ik zat in Team Fleur, het team dat er mede voor gezorgd heeft dat D66 Leiden met Fleur Spijker een geweldige lijsttrekker heeft.

Deze maand opgemaakt en weggegeven: Rituals Happy Buddha Sweet Orange and Cedar Foaming Shower Gel Sensation, prima douchegel met een typische Rituals-geur (beetje zoet en op een gegeven moment geloof ik het wel), maar ik vind die schuimende spuitbusgels wel heel fijn. CeraVe Moisturising Cream for dry to very dry skin met hyaluronzuur, een crème die ik ’s nachts op mijn smoel smeerde en het op zich ok deed, maar verder niet legendarisch of zo. Ik zal hem niet nog een keer kopen. Tot slot de Moroccanoil hydrating shampoo, die ik gewoon zo lekker vind ruiken dat ik altijd wel iets van dat merk in huis zal hebben. Daar heb ik zelfs nog een voorraadje van.

Lekkerste van de maand: In het algemeen was alles wat Michel en ik mochten eten tijdens het etentje bij Beluga Loves You (ik schrijf een stuk over ze voor Grapefinds, dus ik was er als journalist, niet als gast) het lekkerste van de maand, maar het hoogtepunt was de hamachi gevuld met avocado en de soep van sla die erbij geserveerd werd. De rijsttafel die we op onze kamer aten bij Hotel Jakarta was ook prachtig, en het eerste glas champagne op het terras zal ik me ook nog wel even herinneren.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.