Bloggen,  Corona,  Corona-diaries,  Gezeur,  Schrijven

Conclusies trekken

Toen de eerste lockdown begon, ben ik elke dag gaan bloggen. Dat leek me wel een mooie project, en ik heb het ook volgehouden tot ik weer naar school mocht. Dat was de directe aanleiding om de frequentie terug te schroeven naar twee keer per week, tot de tweede lockdown begon. Omdat ik toen weer thuis zat, produceerde ik weer elke dag een stukje – en dat stopte pas op het moment dat de scholen weer, en volgens de minster van Onderwijs ook definitief, open gingen. Het leek me dat ik gemakkelijk terug kon gaan naar twee blogs per week, want dat was me eerder ook gelukt, maar er veranderde nog iets: ik ging van drie dagen op school naar vier dagen, en sinds ik die stap gezet heb, moet ik constateren dat het me gewoon niet lukt. Twee en drie weken geleden heb ik op zondag twee blogs geschreven, zodat ik toch nog de target van de week kon halen, en afgelopen week is de eerste week in tijden dat er maar een blog is verschenen. Het is nu dinsdag, en technisch gezien schrijf ik nu de blog die ik zondag (of vorige week woensdag, als ik me aan de beoogde planning had gehouden) had moeten schrijven. En dan kan je net zo goed geen planning maken. Er zijn vast heel veel mensen die hier hun schouders over ophalen, maar zo zit ik niet in de wedstrijd – als ik een keer per week had willen bloggen, had ik dat wel in mijn planning gezet.

Maar aan de andere kant is dat misschien wel de conclusie die ik nu moet trekken. Want als ik heel eerlijk ben, zit ik niet te niksen als ik geen blog aan het schrijven ben. Nou ja, ik zit soms heus wel te niksen, maar dat is dan meestal een pauze die ik keihard nodig heb, zodat ik daarna weer keihard aan het multitasken kan slaan. En dan komt daar ook nog bij dat we weer naar de horeca kunnen, en naar musea en naar de bioscoop, en uiteindelijk kan ik die tijd maar een keer besteden. Ergens vind ik dat dus jammer, want ik heb een hele lijst van dingen waar ik over zou willen schrijven: we hebben een heel fijn verblijf in een hotel in Amsterdam gehad, een week in Maastricht gezeten, ik ben weer uit eten geweest, ik ben fors aan het krachttrainen, de scholen zitten weer vol met leerlingen, ik mocht optreden in een webinar van het Ministerie van OC&W en ik heb een leuke nieuwe taak op school. Daar ga ik ook over schrijven, en alle dingen die ik verder nog ga meemaken de komende tijd komen absoluut op de ’to write about’-list, maar ik zal het even in mijn eigen tempo moeten gaan doen. Mezelf kennende ga ik alsnog mijn best doen om twee keer per week te bloggen, maar geen garanties, en ik haal de druk er even af. Hoe dan ook: ik stop niet, dus blijf vooral terugkomen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.