45 dingen,  Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes,  Plannen

De 45 dingen die ik wil doen voordat ik 46 word – LAATSTE UPDATE

Deze week was het 15 juni. In mijn leven betekent dat concreet 3 dingen: ik moet weer een ‘No Spend 2021’-update doen, want die schrijf ik halverwege elke maand (komt nog), ik krijg een heleboel appjes van vrienden die Michel niet durven feliciteren met zijn verjaardag (want hij viert zijn verjaardag niet), maar het toch niet aandurven om de dag onopgemerkt voorbij te laten gaan, dus mij dan vragen om hem niet te feliciteren, en de countdown naar mijn eigen verjaardag, op 15 juli, begint. En het gevolg van dat laatste is dat ik een laatste update moet geven over de voortgang van mijn 45 dingen-lijst (en alvast na moet gaan denken over de 46 dingen-lijst, maar dat terzijde). Zoals ik in januari al zei, veel van deze dingen zijn inderdaad niet uitvoerbaar gebleken omdat corona een vuile hoer is, maar gelukkig zijn er alleen maar meer versoepelingen, dus ik heb hoge verwachtingen van de 46 dingen die ik in mijn volgende levensjaar zal doen. Maar nu eerst even kijken waar ik de eindsprint op zal moeten inzetten.

  1. 45 boeken lezen – ruim gelukt, ik ben nu bezig in boek nummer 57.
  2. 45 films zien – ik heb 36 films gekeken die ik nog niet eerder heb gezien, 14 Marvel-films in het kader van ‘alle Marvel-films in chronologische volgorde kijken’ en Jurassic Park voor de zesde keer gekeken. Wat mij betreft is het gelukt, want dat zijn er 51, en ik heb nergens in mijn eigen regels staan dat er geen rewatches bij mogen zitten.
  3. 20 seizoenen van series kijken – ik heb 19 series gekeken en de laatste aflevering van Loki wordt op 14 juli uitgezonden. Dat gaat dus lukken.
  4. Naar 5 concerten – welgeteld 1. Maar dat was dan weer het Eurovisie Songfestival, dus dat was best wel awesome. Ik heb ook een verfilmd concert van Nick Cave gezien, maar dat was het dan, want alles waar ik kaarten voor had is of definitief afgezegd of verplaatst.
  5. Naar 4 musea waar ik nog nooit geweest ben – nope. De Lakenhal, de Kunsthal, en dat was het. En in beide musea ben ik (volkomen terecht) al heel vaak geweest.
  6. Naar 6 theatervoorstellingen – ik heb er toch nog 3 weten te hosselen, allemaal in het kader van school: De Bakchanten van Aluin, Ilias in het kader van het schooltoneel en een voorstelling van Andries Tunru. Ik heb zo veel zin in het nieuwe culturele jaar…
  7. Naar een drag show – Veel Drag Race online (meerdere series), maar qua live is het beperkt gebleven tot volkomen hysterisch een kaartje kopen voor een drag show in december.
  8. Naar een opera – nee.
  9. Naar een dansvoorstelling – nee.
  10. Een boswandeling maken – zeker. Was prachtig. Ik begin bijna te wennen aan de natuur.
  11. Een strandwandeling maken – ja, met Bas en Caper (zijn oude hond). Misschien binnenkort ook een keer met Nugget (zijn jonge hond) gaan wandelen, al is het alleen maar voor de toegevoegde waarde van een superlieve pup.
  12. Een fietstocht van 45 km maken – ja, meerdere keren zelfs.
  13. Meedoen aan 3 hardloopevenementen – nee, is niet gelukt. Deels omdat alles is gecanceld, maar ook omdat ik inmiddels wel een beetje klaar ben met hardlopen.
  14. De Joop Zoetemelk-classic fietsen – is gecanceld. Kan pas weer op 22 maart 2022.
  15. Naar een voetbalwedstrijd – niet gelukt, al kijk ik mezelf wel helemaal dol aan het EK. Maar dat is thuis op de bank.
  16. Een cursus op creatief gebied volgen – gedaan, een workshop ring maken bij Eva Schreuder. Dat was echt fantastisch.
  17. Een cursus op culinair gebied volgen – niet gelukt. Ik ben wel aan het fantasy shoppen voor een mooie kookworkshop voor de nieuwe lijst.
  18. Een buikdansworkshop doen – niet gedaan, ik wil live en niet online. Komt dus nog.
  19. 1 ding van de awesome-lijst doen en de awesome-lijst updaten – ja, gedaan (in het Conservatorium-hotel slapen), en hier is de ge-update awesome-lijst.
  20. Alle Avengers-films in chronologische volgorde kijken – bijna klaar!
  21. Mijn website mooi maken – nog niet gedaan.
  22. Mijn kleding/accessoires wishlist updaten – work in progress, maar op zich wel dus gedaan.
  23. Een playlist maken van mijn 101 favoriete liedjes – nog steeds niet af.
  24. Een Celine trio tas kopen – gedaan, het is echt een fantastische aanschaf.
  25. Een paar dagen alleen weggaan – gedaan, ik ben alleen paar dagen naar Maastricht gegaan.
  26. 6x een massage – ja, gelukt: 3x bij Faith, mijn favoriete masseuse, maar die is nu naar Haarlem verhuisd dus dat is lastiger, 1x bij Spring Wellness, 1x bij Leiden Spa Massages (allebei prima maar niet zo goed als bij Faith), en 1x een Thaise Massage bij Jitlada in Den Haag (heftig maar lekker).
  27. 6x een facial – hier heb ik er ook 5 van gehad (allemaal bij Babassu in Leiden), en ik heb er nog 1 gepland bij de Soap Treatment Store in Den Haag, dus dat gaat lukken.
  28. Bloed geven – 3x maar liefst.
  29. Naar de tandarts – niet gedaan.
  30. Naar een wijnproeverij – gedaan, een rosé-proeverij in De Buurt 1.5 en een Beaujolais Nouveau-proeverij.
  31. Een fles champagne sabreren – maar liefst 2x gedaan, allemaal om foto’s en filmpjes voor de sabreerchallenge te kunnen maken.
  32. Een wijngaard bezoeken – niet gedaan.
  33. Uit 10 verschillende landen een fles wijn drinken (mag gedeeld worden) – gelukt: Italië, Nederland, Spanje, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Libanon, Verenigde Staten, Slovenië, Slowakije en Australië. En daarna nog Griekenland en Zuid-Afrika.
  34. Naar een sterrenrestaurant waar ik nog nooit geweest ben – ja, The White Room in Amsterdam.
  35. Naar Parijs – in mijn dromen.
  36. Fruits de mer eten – nog niet. Misschien lukt het nog, maar ik wil het misschien gewoon opsparen tot ik in Parijs ben.
  37. Een fotoshoot doen – gedaan, Aline Bouma heeft prachtige foto’s van me gemaakt.
  38. Me laten opmaken door een pro – gedaan, toen ik optrad in een webinar van het Ministerie van Onderwijs. Ik had me overigens iets anders voorgesteld, namelijk een soort cursus, en ik heb ook een adres gekregen waar het kan, dus deze neem ik zeker mee.
  39. Naar de Efteling – niet gelukt. Had misschien nog wel gekund, maar is gewoon leuker zonder restricties.
  40. Een ijsvogel in het wild zien – nope, misschien lukt het nog.
  41. Naar een dierentuin – nee; ik hoop van de zomer met mijn broertje, zijn vriendin en hun zoon Louis naar een dierentuin te kunnen, maar zij weten nog niet van dit plan.
  42. Een vaartochtje maken met een boot – nee, maar ik heb een plan.
  43. Een dag helpen bij de voedselbank – ze hadden niemand nodig, maar ik heb zeker een dag van mijn leven geïnvesteerd in het ophalen van broodbeleg voor de voedselbank, dus ik ga mezelf een vinkje geven hier.
  44. Een activiteit met mijn tutorleerlingen – in de planning!
  45. 50.000 woorden aan mijn boek schrijven – tussenstand: 34599. Gaat niet lukken dus. Ik was van plan om een boek af te hebben en een uitgever te hebben gevonden, maar de enige uitgever die ik heb gesproken was niet zo enthousiast en heeft sindsdien ook niks meer laten horen. Aan de andere kant heb ik bijna 35000 woorden aan mijn boek èn veel blogs geschreven, dus ik vind het geen mislukt schrijfjaar.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.