Awesome-lijst,  Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes

De awesome-lijst – vernieuwd en nog meer awesome

Ik denk best wel vaak na over de awesome-lijst. Dat komt doordat ik altijd gestimuleerd raak om dingen te willen doen, hebben, zien of beleven als ik ze in een lijstje heb opgenomen, en hoewel niet veel mensen dat ook lijken te hebben, is de bucket-list een onderwerp dat hier en daar ter sprake komt. Voor de duidelijkheid: de awesome-lijst is geen bucket-list, want een bucket-list is per definitie een lijstje van dingen die je wilt doen voordat je doodgaat, en ik heb helemaal niet de intentie om na te denken over doodgaan, en bovendien, als ik het hoofd dreig neer te leggen, interesseert het me gegarandeerd geen fuck of ik wel of niet een marathon heb gelopen (tenzij ik op dat moment bezig ben met een marathon en op 200 meter voor de finish dood neerval, dan vermoed ik dat mijn laatste gedachte behoorlijk grof geformuleerd zal zijn). Maar er is nog een andere reden, en dat is natuurlijk corona. Want nu er zo weinig mag, en dromen over spannende avonturen en toffe prestaties ongeveer het enige is wat mag, betrap ik mezelf er vaak op dat ik mentaal aan het shoppen ben in de wereld van wat awesome is. Van de vorige lijst heb ik 1 ding gedaan, namelijk slapen in het Conservatorium-hotel, heb ik 1 ding, namelijk het lopen van de marathon, geparkeerd (die komt misschien nog wel eens terug, maar ik ben nu aan het hardlopen en 42 kilometer gaat voorlopig niet gebeuren) en 2 dingen samengevoegd, want ik vind persoonlijk dat op TV ergens mijn mening over geven vergelijkbaar is met een heel stoere prestatie geven. Er zijn dus 3 dingen bij gekomen. En dan kan ik nu verder gaan dromen over hoe ik deze dingen tot uitvoer ga brengen.

Dit zijn de dingen die mij op het moment het meest awesome lijken:

  1. Op een Vespa door Rome rijden.
  2. Een heel stoere presentatie geven. 10 minuten stand-up comedy of bij iets TED-achtigs, dat maakt me niet uit. Op TV ergens mijn mening over geven telt ook.
  3. Het onderwerp van een kunstwerk zijn (liefst van Casper Faassen, maar die lijkt alleen maar met extreem skinny vrouwen te werken)
  4. Een roman schrijven.
  5. Het Noorderlicht zien.
  6. Helpen bij een wijnoogst, inclusief druiven stampen.
  7. Naar de Noordpool.
  8. Iets kopen op een wijnveiling.
  9. In 1 dag in een sterrenrestaurant ontbijten, lunchen en dineren.
  10. Het Parthenon in Nashville zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.