Cultuur,  Kleren,  No spend 2021,  Vakantie

Tot zover augustus

Ik heb mijn uiterste best gedaan om augustus helemaal vol te rammen, en wat mij betreft is dat prima gelukt. Bijna de hele maand was een vakantiemaand, dus ik kon ook wel veel doen, maar ik heb alle mogelijkheden uitgebuit: culturele uitjes, culinaire uitjes, ontspannen, lezen, leuke dingen doen met vrienden en slapen. En dan mocht ik ook nog een paar dagen op school werken, dus ik zag weer leerlingen en collega’s. Ik vond het een topmaand!

Cultuur van de maand: Ik zag 5 films; de beste was wat mij betreft Free Guy (en Shang-Chi and the legend of the 10 rings, want Marvel is mijn lievelings), The New Mutants was iets minder mijn ding. Ik heb Agent Carter seizoen 2 uitgespeeld, samen met Michel keek ik Swanenburg (aanrader) en Lianne gaf mij een USB-stick met 3 seizoenen Schitt’s Creek, waarvan ik er ook een heb uitgespeeld. Qua boeken viel de score een beetje tegen, want het waren er ‘maar’ drie, maar een ervan was Dune, en die is superdik, dus ik vind het prima. Met de musea ging het ook lekker: Naturalis, RMO, Bonnefantenmuseum, Fotomuseum, het Vincentre, Museum de Pont, het Natuurmuseum Brabant en Beelden aan Zee. Volgens mij heb ik in een maand mijn museumjaarkaart er twee keer uitgehaald.

De hoogtepunten van de maand: Het verblijf in Rotterdam op een zogeheten Wikkelboat in de Rijnhaven met Michel. Heerlijk in de zon gezeten, boekjes gelezen en zelfs gezwommen in de haven. Bovendien hebben we maar liefst twee keer geweldig gegeten en ik ontmoette Lin eindelijk, omdat ze spontaan langskwam. Ik ben ook in een dag op en neer gegaan naar Maastricht, om mijn moeder te zien en het Bonnefantenmuseum te bezoeken, dat was ook fijn, en de excursies naar Nuenen/Tilburg en Schoonloo waren erg leuk. Met Michel en Adriaan bezocht ik Chateau Amsterdam, dat was een topmiddag.

Leukste outfit van de maand: Ik heb natuurlijk voor al die fancy etentjes allerlei outfits geselecteerd, dus er hebben nogal wat kleren de revue gepasseerd deze maand, maar de leukste vond ik zelf het rode pak dat ik aan had toen ik met Martine bij Fred ging lunchen, vooral omdat ik dat pak al sinds 2018 heb, maar nog nooit aan had getrokken. Dat blijkt een fout, want het is superleuk en het zit ook heel lekker. Ik heb nog een paar pakken, die ga ik dus nu ook vaker dragen!

De dieptepunten van de maand: Ik had me erop verheugd om de laatste 3 dagen van de vakantie te besteden aan het inrichten van mijn werkkamer, en alle dozen uit te pakken en de spullen in mijn nieuwe meubels te doen. Maar toen ik woensdag op school kwam bleek dat er nog helemaal niks gebeurd was, dus ik heb 3 dagen in de rotzooi gezeten. Inmiddels is de helft van de meubels er en is er een muurtje geschilderd – het schiet wel een beetje op nu. Dat was wel een beetje een bummer.

De mislukkingen van deze maand: In september is het klaar. Ik moest me identificeren voor een van onze spaarrekeningen en dat is nu al twee keer mislukt. Handig hoor, die 21ste eeuw, maar soms mis ik gewoon iets kopiëren en opsturen. Ik heb ook niet alles wat ik deze vakantie had willen doen gedaan (ik heb een enorme achterstand bij mijn tekencursus, die ik bijna heb ingelopen, maar nog net niet, ik ben niet naar Museum Voorlinden gegaan en ik heb geen letter aan mijn boek geschreven), maar misschien was de lijst ook wel gewoon te vol.

De prestaties van deze maand: Ik ben weer begonnen met Personal Body Plan, omdat ik zin heb om mijn krachttraining even een beetje te upgraden. En ok, er komen langzaam kilo’s aan die ik eigenlijk niet wil hebben. Ik heb een coach uitgezocht die vooral in krachttraining gespecialiseerd is, en ik ben er wel trots op dat ik hem heb gezegd dat ik in augustus nog wat etentjes gepland had waarvoor ik niet van plan was me aan wat voor restrictie dan ook te houden. Verder heb ik eindelijk een stuk voor Grapefinds afgerond en de volledige eindexamenstof voor de 6e klas in het Grieks gelezen.

Deze maand opgemaakt en weggegeven: 2 serums van The Ordinary: Granactive Retinoid 5% in Squalane en Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution (Vitamine C); ik vind dit fijne spullen, maar ik heb een voorraadje dus dat is geen probleem. In mijn Parfumado-abonnement heb ik Cherry Punk van Room 1015 en Sandalwood/Musk van Layers opgemaakt en Ten Fifteen van Room 1015 weggegeven aan Michel (vond ik niet zo lekker). Verder heb ik ook iets weggegooid: H&M Easy on the eye colour in Sunbeam, die was helemaal uitgedroogd en helemaal niet easy on the eye, meer alsof ik er een wasco langs trok. Ik maakte een Dove Nourishing Secrets ‘Awakening’ deo op, mijn favoriete deo, en daar heb ik een enorme stash van!

Lekkerste van de maand: Oeh, dat is niet eenvoudig, en dat is een goed teken, want dat betekent natuurlijk dat ik heel veel mooie culinaire ervaringen heb gehad. En dat is ook zo – ik noem een paar hoogtepunten: het kaasgerecht bij de Loohoeve, de chocoladetaart bij Tony’s Chocobar, de sushiboot bij Mood, de rendang bij De Lindehof, de fruits de mer bij Stork, de oeuf en cocotte bij Bord’o, het hele diner bij CRU, de kaaskar bij Fred. Echt een geweldige maand!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.