Amsterdam,  Bloggen,  Boeken,  Corona,  Corona-diaries,  D66,  Eten,  Lakenhal,  Lezen,  Ontbijt,  Restaurant

Tot zover november

Mijn eerste maand als schoolleider was een hectische, gelijk met allerlei corona-maatregelen en ander gedoe. Soms ging ik te snel, soms ging ik te langzaam. Ik heb een assessment gehad, waarbij ‘daadkracht’ tot een van mijn aandachtspunten werd gebombardeerd, en dat is in veel opzichten dus terecht. Verder heb ik weinig gelezen, althans weinig boeken in aantal, maar wel in moeilijkheid, ben ik meerdere keren in Amsterdam geweest om leuke dingen te doen en kocht ik alvast zo’n beetje alle Kerstcadeaus. Prima maand dus, al met al!

Cultuur van de maand: Met leerlingen ging ik naar Amsterdam en bezocht ik voor het eerst het Joods Historisch Museum en het Paleis op de Dam. Michel en ik zagen ‘Vrijdag’ van Hugo Claus in de Leidsche Schouwburg, en ik zag 11 films, waarvan 2 rewatches (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulin op het LIFF, en Ghostbusters 1 op de bank): favorieten waren Riders of Justice en Ghostbusters: Afterlife. Eternals en House of Gucci deden me weinig, en dat was jammer, want ik had me van beide films veel voorgesteld. Ik heb 2 boeken gelezen: in het Frans Le Livre des Baltimore van Joel Dicker, waar ik bijna de hele maand over gedaan heb, en in 1 dag Je bent jong en je krijgt wat van Monique van Loon. Als ik er een zou aanraden, zou het het Franse boek zijn, maar je kunt ook iets anders lezen. Ik heb samen met Michel Flikken Rotterdam seizoen 5 en Succession seizoen 1 in mijn eentje uitgekeken. Succession is echt geweldig.

De hoogtepunten van de maand: Met Michel vierde ik ons 23 jarige jubileum in Heeze, bij Tribeca, en maakten we de dag erna een mooie wandeling over de hei en door het bos. Lianne en ik gingen, toen de eerste ronde nieuwe maatregelen ingingen, naar Amsterdam, voor een wijnlunch bij een knappe Italiaan, waarbij we ook een olijfolieproeverij hadden. Ik had een heerlijke massage, want Faith, de massagekoningin, is weer terug in Leiden (nou ja, Oegstgeest, maar close enough). Het nachtje Amsterdam waar ik laatst over schreef was ook prachtig.

Leukste outfit van de maand: Toen ik met Michel bij Tribeca ging eten had ik een mooie jurk van LaDress aan, de Art Dress De Heem, een zijden jurk met een bloemenprint (maar dan een heel artistieke, want het is een schilderij) erop. Met mijn eeuwige laarzen en een maillot tegen de kou. Prima outfit!

De dieptepunten van de maand: Het nieuws dat de horeca, bioscopen en theaters na 17.00 weer dicht moeten was voor mij wel een domper – maar voor de mensen uit de sector nog meer natuurlijk. Ik heb vooralsnog de naïeve hoop dat mijn kerstplannen door kunnen gaan, maar eigenlijk vrees ik het ergste. En ik kreeg gigantisch klop van een derdeklasser bij vijf potjes Memory (4-1 verloren). Kennelijk gaat het ook achteruit met het brein.

De mislukkingen van deze maand: Ik ben er totaal niet in geslaagd om enige discipline met betrekking tot deze blog te onderhouden, en dat vind ik jammer. Het is niet dat ik niet genoeg werk – als ik iets doe, werk ik teveel – maar ik steek mijn creativiteit nu vooral in school, en ik denk dat ik er goed aan zou doen om ook mijn nevenprojecten wat aandacht te geven. Dat is hopelijk een kwestie van plannen, want dat kan ik.

De prestaties van deze maand: In de gemeenteraad werd een amendement van mijn hand, dat opriep om Museum De Lakenhal niet een, maar drie dagen gratis open te stellen aangenomen, zodat Leidenaren nu op 3 oktober (dat kon al), 15 juli (de verjaardag van Rembrandt) en 8 februari (de dies natalis van de Universiteit Leiden) hun eigen museum kunnen bezoeken. Verder heb ik een assessment gedaan, met allerlei tests die ik online moest afnemen, en een uitgebreide sessie met een psycholoog en een rollenspel. Ik zag er erg tegenop en ik vond het op zich ook helemaal niet leuk, maar ik heb het wel gedaan.

Deze maand opgemaakt en weggegeven: Een van mijn parfumado-flesjes, en wel ‘Like this’ van Etat Libre d’Orange, die op zich prima is, maar niet superbijzonder. Vanwege gelazer bij de verzending heb ik er overigens nog een, dus ik kan wel even vooruit. En om de een of andere reden was het dat – ik vermoed dat in december ineens alles op zal zijn.

Lekkerste van de maand: Bij Tribeca aten we een perfect bereide coquille en een schitterend stukje wagyu. En hoewel ik helemaal niet van toetjes houd, was de soufflé ook erg lekker. Zelf bedacht ik een pastagerecht met gehakt en aubergine, dat ik twee keer gemaakt heb deze maand omdat ik er zo tevreden over was, en bij het ontbijt in Amsterdam kreeg ik een net afgebakken chocoladebroodje dat heel dicht tegen volmaaktheid aanzat. Oh, en ik had tijdens het laatste avondmaal (de laatste kans om tot 20.00 uit eten te gaan, want maatregelen) bij Bord’O nog een keer de oeuf en cocotte. Altijd goed. Echt altijd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.