Lijstjes,  Trots

Trots op mezelf – juli

Ook deze blog maakt deel uit van de grote blogachterstandinhaal-actie van 2023, sterker nog het is het laatste item, want nu ben ik qua aantal posts weer bij en kan ik vrolijk weer volgens het vaste schema gaan posten. Inhoudelijk moet ik nog 1 dingetje inhalen, maar daar neem ik de tijd voor, want dat is de kwartaalevaluatie van het tweede kwartaal, en dat doe ik niet zomaar. Maar het inlopen van de achterstand is het eerste waar ik trots op ben, en er is meer. Vandaar dit lijstje.

  1. Ik heb de zomervakantie gehaald. Dat lukt me elk jaar, en elk jaar ben ik trots op mezelf, maar dit jaar misschien nog wel het meest. Het was het eerste volledige jaar waarin ik in de schoolleiding zat, en in dat jaar zijn we tijdelijk iemand verloren aan een hersenbloeding (en moesten we zijn werk overnemen), werd ik plaatsvervangend rector en daarmee ook meteen waarnemend rector, heb ik 2 maanden lang ongeveer anderhalve baan gedraaid, en schijn ik een record te hebben neergezet op het gebied van steile leercurve. Ik ben heel trots op de ontwikkeling die ik dit jaar heb laten zien!
  2. Ik heb een speech gegeven op de diploma-uitreiking over leren van je fouten, of eigenlijk, over leren van mijn fouten. Die tekst zal ik morgen delen, want misschien heeft iemand er nog wat aan, maar het was hoe dan ook de eerste keer dat ik als rector mocht speechen, en dat vond ik best wel cool. En waar ik ook trots op ben: de afgelopen jaren heb ik de presentatie van de diploma-uitreikingen op me genomen, maar dit jaar heb ik de shine aan iemand anders gelaten.
  3. Ik ben de zomervakantie begonnen door de broodnodige rust te nemen. Dus niet gelijk aan de slag met een to do-list waar een miljard dingen op staan, niet gelijk de achterstand op mijn blog inlopen, niet gelijk de schuur opruimen en de urban jungle in de tuin trachten te bezweren. Nee, ik heb gewoon op de bank gelegen met een boek, ben naar de bioscoop gegaan en heb mezelf de tijd gegund om rustig af te kicken van het jaar. Ik was namelijk verrot, en daar heb je hersteltijd voor nodig.
  4. Ik heb me weer aangemeld bij de sportschool. Hoewel het als een walk of shame voelde om daar 10 kilo zwaarder naar binnen te lopen dan ik daar voor het laatst ben weggegaan, is dit wel een mooie tijd om de gewoonte ‘2 keer per week trainen in de sportschool’ nieuw leven in te blazen. En met mijn eigen schema’s krijg ik niet het effect dat ik wil, dus ik denk dat dit het beste is. Maar het aanmelden en het daadwerkelijk gaan was wel iets waar ik wat voor moest overwinnen, en dat heb ik toch maar weer mooi gedaan.
  5. Ik heb op school 2 presentaties (voor verschillende groepen mensen) gehouden over de resultaten van een onderzoek dat onder het personeel is afgenomen en ik vond het van tevoren nogal spannend, want het waren belangrijke onderzoeken waar best wat pijnlijke dingen in stonden. Gelukkig gingen beide presentaties goed, en is er nu genoeg om komend schooljaar mee aan het werk te gaan.
  6. Ik heb het inspiratietraject dat ik gevolgd heb afgerond. Ik vond het soms leuk, soms helemaal niet leuk, maar ik heb heel veel geleerd, niet alleen over de vragen die ik van tevoren geformuleerd had, maar ook over mezelf, en over waar ik nog wat te leren heb. De moeite waard dus!

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.