Cultuur,  D66,  Film,  Lijstjes,  Uncategorized,  Yoga

De 10 van woensdag

Vandaag is het verkiezingsdag. En ik zou allerlei lijstjes kunnen maken: 10 redenen om op D66 te stemmen, 10 redenen om op #lijst1nummer13 te stemmen, 10 redenen om niet op Leefbaar Leiden te stemmen, noem maar op. Maar ik kies iets anders: 10 dingen die ik ga doen als de verkiezingen voorbij zijn.

  1. Uitslapen. Dat kan ik sowieso al niet zo goed (ik heb bijvoorbeeld niks aan een schoolvakantie van een week, omdat ik pas na 6 dagen langer door kan slapen dan tot half negen ’s ochtends).
  2. Naar de Marcel Wanders-tentoonstelling in het Stedelijk Museum. Begonnen op 1 februari, al sinds januari in de ‘wil ik zien’-lijst, niets aan gedaan.
  3. Het tussenkamertje boven opruimen. Het is een kamertje waar mijn klerenkast in staat, maar nu is het een walk-in closet; overal kleren.
  4. Naar de pedicure. Ik heb nog nooit zo lang gestaan en gelopen als tijdens deze campagne, en mijn voeten waren al niet heel indrukwekkend. Die hebben dus een beetje zorg nodig.
  5. American Hustle zien in de bioscoop. Het lukt me maar niet en nu draait hij bijna nergens meer. Maar het gaat lukken, al moet ik ervoor naar Den Bosch. Of dan eigenlijk niet, maar ik ga mijn uiterste best doen.
  6. Bloed geven. Ik heb nu alle fut die ik heb (en nog wat extra overigens) nodig, maar ik vind het nu toch echt wel tijd om de A+ die ik heb te delen.
  7. De badkamer schoonmaken met de nog aan te schaffen stoomreiniger (die waar ik vorige week ook al over zeurde). Dat lijkt me ineens een uitermate bevredigende klus.
  8. Acquisitie plegen voor spooons at home. Ik heb wel weer eens zin in een leuke catering-klus. Lekker koken en mensen blij maken met fijn eten.
  9. Meer dan het absolute minimum aan yoga-lessen volgen. Ik moet verplicht twee keer per week naar yoga, maar voordat ik aan de opleiding begon ging ik drie keer per week. Nu haal ik er net aan twee, en ik merk gewoon achteruitgang. En dat vind ik jammer.
  10. Een borrel geven voor iedereen die op een of andere manier heeft bijgedragen aan de #lijst1nummer13-campagne. Of ik nu in de raad kom of niet: de steun, de energie, de stemmen en het enthousiasme waarmee ik me de afgelopen weken omringd heb gezien is wel een flinke schaal bitterballen waard.

En misschien ook wel dit:

drinking

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.