D66

Scènes uit de campagne

“Ik wilde toch al op D66 stemmen, dus geef maar een foldertje. Oh wacht, geef er maar 2, ook een voor mijn vrouw. Die heeft een eigen mening tegenwoordig en die luistert toch niet.”

“Goedemiddag, wij zijn hier in het kader van de actie ‘Stem op je buurvrouw’ en…” “Ik woon hier niet, dus je bent mijn buurvrouw niet. Maar ik wil best op je stemmen, hoor.”

20140317-145713.jpg

We maken kennis met Jacky Jacoba, de Nederlandse homerunking, die gewoon in Transvaal 1 blijkt te wonen. Hij toont ons zijn trofeeën en een ingelijste opsomming van al zijn honkbalprestaties. Na 10 minuten zegt hij “Ik heb nu bezoek, maar kom morgen terug, dan gaan we witte wijn drinken, of Cuba Libres.”

Ik geef mijn persoonlijke folder. “Waar heb ik die poster eerder gezien? Oh wacht, ik weet het weer – jij bent de juf van Bob!” Zeker ben ik dat.

stemopdejufvanbob

“Ik mag niet op D66 stemmen.” “Waarom niet?” “Ik heb lang haar en mannen met lang haar mogen niet op D66 stemmen.” Ik laat hem een foto van M zien. Met lang haar en een D66-jas. “OK, dan zal ik er nog even over nadenken.”

“Sorry, ik heb mijn gebit niet in.” En dan wel een heel verhaal over Daan Sloos en de moskee vertellen – is best lastig zonder tanden.

20140317-145757.jpg

“Ik stem pas op jullie als Pechtold van de lijst gaat.” “Dit zijn gemeenteraadsverkiezingen, meneer, Pechtold staat niet op de lijst.” “Oh.”

Tegen N, mijn hoogblonde campagnemanager: “Ik ben getraumatiseerd en daarom was ik lang bang voor blonde vrouwen, maar ik denk dat ik nu wel weer een vanilletoetje aandurf.” (zwaait met daadwerkelijk vanilletoetje) “Uuhhhhmmm.” “Dan wil ik ook wel op D66 stemmen.” “Fijn, meneer.”

banaan

“Ik stem op jullie, want ik ken Pechtold nog.” “Waarvan, als ik dat mag vragen?” “Hij heeft een keer een Weight Watchers-sessie van zijn moeder overgenomen, die gaf die lessen maar kon een keer niet. Hij deed het heel goed. Sindsdien stem ik D66.”

Endorsement van een oud-collega op Facebook: “aan mijn oud-leerlingen, die in Leiden wonen en mijn Leidse vrienden en vriendinnen: Ga donderdag de 15e maart stemmen en het liefst op D66 en dan ook nog op nummer !3: Susannah Herman Leiden gaat dan vooruit samen met D66″ Inderdaad. Maar dan dus woensdag de 19de maart. En niet op nummer !3, maar op nummer 13…

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.