Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: kipkalkoenkipkipkalkoen – die voedselzandloper biedt niet heel veel variatie op vleesgebied. Jammer. Aan de andere kant, de enorme fruitvariatie die ik ’s ochtends in de havermout doe maakt veel goed. Op de vrouwendag was ons een multicultureel buffet beloofd, maar alles was op. Ik ga dat niet symbolisch interpreteren.

Horen: Ericana en D van Daniël Lohues – hij was vorige week bij Pauw en Witteman, en ik vind hem zo’n fijne man. Gelukkig heb ik weer kaartjes voor zijn optreden in de Leidse Schouwburg. Ik heb ook een keer naar G I R L van Pharell Williams geluisterd, vanwege de goede recensie, maar dat is niet mijn ding. Al is Happy wel de allervrolijkste oorwurm ooit.

Ruiken: mijn nieuwe douchegel, Ginger Lily van Molton Brown, een klein flesje (uit het kerstpakket dat de firma spooons at home aan de werknemer van het jaar heeft gegeven), waar ik me prima mee kan wassen, maar ik zie mezelf er geen grote fles van kopen. Het ruikt lekker, maar een beetje weeïg. En wie wil er nou een beetje weeïg ruiken?

Zien: veel politici. Het is nogal druk in de laatste twee weken voor de verkiezingen, dus er zijn veel debatten en andere activiteiten, en het is natuurlijk de bedoeling dat we massaal uitrukken. En zo groot is Leiden niet, dus je ziet veel dezelfde gezichten – maar goed, die hoop ik de komende 4 jaar nog veel vaker te zien. Vrijdag zag ik The Dallas Buyers Club, indrukwekkend.

Voelen: soms voelt het ineens een uurtje of zelfs een hele middag als lente, heerlijk. Zeker als ik dan net buiten ben en een beetje zon op mijn kop krijg. Daar wordt een mens, of in elk geval deze mens, blij van.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.