Lijstjes,  Tante Susannah

De 10 van woensdag

Mijn kleine broertje krijgt een kind. Of eigenlijk krijgt zijn vriendin het kind en hij mag het delen, maar ik ben er erg blij mee. Ten eerste omdat dat betekent dat mijn moeder haar kleinkinderenkick heeft en ze mij nu eindelijk met rust laat, en ten tweede omdat ik denk dat ik een veel leukere tante dan moeder ben. Hier dus 10 redenen om blij te zijn met mijn aanstaande tante-schap.

  1. Winkelmogelijkheid #1: coole t-shirts. Ik denk aan deze, deze of deze.
  2. Voorlezen. Hoe cool is dat? Ik heb zelf nog belangrijke voorleesboeken van toen ik klein was, allemaal linkse feministische propaganda van mijn moeder, maar ik zie ook mogelijkheden om Where The Wild Things Are of Jip en Janneke voor te lezen.
  3. Als hij niet wil slapen is er nog altijd ‘Go the fuck to sleep’, voorgelezen door Samuel Jackson.
  4. Dieren. De kinderboerderij (geiten!) en de dierentuin (pinguïns!). Ik zie mezelf nog wel in staat om met een Greenwheels door de Beekse Bergen heen te rijden (apen!).
  5. Winkelmogelijkheid #2: politiek correct speelgoed. We zijn een end gekomen sinds de houten trein. Ik wil hier een aardappelklok en een dynamorobot kopen. Ik zal doen alsof het voor mijn neefje is, maar het is natuurlijk voor mij.
  6. Disney- en Pixar-films. Omdat je op je 38ste een beetje raar wordt aangekeken als je zonder kind naar Despicable Me gaat. Volgens mij is iedereen erbij gebaat als de larf en ik een vaste bios-date hebben.
  7. Eindelijk een keer een aanleiding om iets met mijn Zoku Quick Pop Maker te doen. Ik heb hem al jaren, en ik heb hem nog nooit gebruikt. Ik zal hem eerst nog even moeten zoeken, maar dat moet wel lukken voordat mijn neefje aan ijs toe is.
  8. Winkelmogelijkheid #3: een mini lopende band voor sushi. Ik wil dit ding natuurlijk voor mezelf, laat daar geen misverstand over bestaan, want dit ding is echt GEWELDIG. Misschien bestel ik er gewoon 2.
  9. Kleurplaten. Ik heb grote hoeveelheden kleurpotloden en stiften. Nu nog iemand die het gezellig vindt om samen met mij te tekenen. Oh, en klei. Dat lijkt me ook leuk. Zijn die Playdoh-kapsalons nog te koop?
  10. Winkelmogelijkheid #4: deze speen. Maar die heb ik al gekocht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.