Drinken,  Gin,  Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik hou heel erg van gin. Ik denk dat het mijn Engelse bloed is, de queen mother had tenslotte altijd een fles Bombay Sapphire in haar handtasje, maar het maakt me eigenlijk niet uit waar het vandaan komt. Gin is het enige drankje waar ik altijd trek in heb (nou ja, op reguliere tijden dan, gewoon als er een 5 in de klok zit). Ik drink gin overigens het liefst puur, ik ben niet zo’n fan van gin & tonic, dat vind ik doorgaans zonde van de gin. Behalve in het geval van Gordon’s, dan is het zonde van de tonic. Aan de andere kant, de g&t bij restaurant Ivy, thans FG, is een belevenis op zich.

Dit zijn de gins die ik nu in huis heb:

  1. Hendrick’s – de eerste lekkere gin die ik proefde, op advies van een oud-collega. Smaakt een beetje naar rozen en komkommer. En als je dan ook een schijfje komkommer in de gintonix doet, heb je daarna de beste groente ooit.
  2. Bombay Sapphire – dit zijn er 2, ik heb een klein flesje normale en een fles ‘East’, met citroengras en zwarte peper. Als ik in een café ben hoop ik altijd dat ze Bombay Sapphire hebben en geen Gordon’s, maar verder vind ik hem niet heel bijzonder, ook de speciale niet.
  3. Edinburgh gin – ietsje kruidiger, volgens hun eigen site doordat er mariadistel en heide in zit. Ik geloof het zo, maar ik heb met beide verder weinig ervaring.
  4. Zuidam – gekocht bij een drankhandel waar ik heen ging om hele bijzondere gins te kopen, maar die bleken alleen via hun webshop verkrijgbaar, en ik wilde natuurlijk niet met een leeg handtasje naar huis. Vooral uitgezocht op betaalbaarheid, en hij is in elk geval lekkerder dan Bombay Sapphire. Vanille en citrus.
  5. Dry gin van A. van Wees – een Nederlandse. Heel klassiek, op het saaie af. Smaakt gewoon naar gin.
  6. The London No. 1 Original Blue Gin – beetje kaneel, beetje citrus (het is bergamot in plaats van citroen of sinaasappel), smaakt ook meer naar plantjes dan andere gins. Hij is dus blauw, had van mij niet gehoeven.
  7. Geranium Gin – smaakt inderdaad naar geranium. En dat is verrassend lekker – sterker nog, ik denk dat ik die vanavond even ga drinken.
  8. Monkey 47 – heet zo omdat er 47 ingrediënten in zitten, en omdat hij 47% is. Het bijzonderste ingrediënt is cranberry, je proeft dat echt erin. Het beste dat in tijden uit Duitsland is voortgekomen. Ik heb hem gekregen van B, omdat ik op slinkse wijze een weddenschap heb gewonnen.
  9. Sylvius Gin – ook een Nederlandse, sterker nog, van oorsprong Leids. Ik heb een fles gekregen van M (zelfde weddenschap), en ik vind hem heerlijk. Er zit lavendel in, iets waarmee je Engelse mensen altijd blij maakt, en steranijs. B en ik hebben de stokerij bezocht, in Schiedam.
  10. Gin Mare – voor het eerst geproefd bij Ivy, smaakt als geen andere gin. Komt uit Spanje en smaakt sterk naar rozemarijn. En olijven. Heel bijzonder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.