39 dingen,  Lijstjes,  Vakantie

Nog twee weken te gaan

Aan het begin van de zomervakantie voelde ik zeeën van tijd voor me uitstrekken. Zes hele weken, daar ging ik eens even uitgebreid van genieten. En ik had ook allerlei plannen: ik ging de schuur helemaal perfect afmaken, met de nog aan te schaffen stoomreiniger stevig huishouden, mijn klerenkast uitmesten, allerlei troep uit huis verwijderen door het weg te gooien of te geven, naar de film, de recepten voor de spooons for 1-app definitief afmaken, bijslapen, veel yoga doen, musea bezoeken, spannende plannen maken voor de komende periode, afspraken maken met verwaarloosde vrienden, naar de sauna, de boekenkast sorteren, de dvd’s waar ik toch niks meer mee doe lozen, de impact van mijn zooi op de werkkamer van M minimaliseren, 5 kilo afvallen en mezelf een totale makeover geven. Kortom, ik zou als een volledig nieuw mens uit de vakantie terugkeren. Herboren.

Maar ineens heb ik nog maar twee weken vakantie voor de boeg. Ik ben op zich best effectief geweest, maar ik ben er nog lang niet. De schuur is zo goed als af – ik hoef alleen nog de koelkast schoon te maken (aan de buitenkant, want die is echt vies). De stoomreiniger is aangeschaft, maar staat nog in de verpakking voor mijn vooralsnog duidelijk ongesorteerde boekenkast. Ik heb mijn meest verwaarloosde vrienden ter gelegenheid van mijn verjaardag meegenomen naar het Mauritshuis, maar verder was er maar 1 afspraak, dus dat plan is niet helemaal uitgevoerd. M heeft al mijn troep in zijn werkkamer in een hoek gezet, waarmee de impact inderdaad is geminimaliseerd, maar dat is geen duurzame oplossing. Toen ik alles wat ik in mijn agenda moest zetten voor de komende periode had ingevoerd, was er weinig plaats voor spannende plannen, de klerenkast is voor de helft uitgemest, ik ben 2,5 kilo afgevallen en ik heb zeker geen makeover gehad. Maar er is nog hoop: volgende week ga ik naar de kapper, de yoga practice is weer opgestart, en als ik echt heel erg mijn best doe, kan ik nog een flinke klap tegen de receptenkar geven. En anders is er altijd nog een volgende vakantie…

plans