Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: gisteren ging ik met M naar Rrrollend Leiden, het foodtruck festival waar ik al eerder over schreef. Dit keer at ik een cubano (een Cubaans broodje waar echt alles op zit), een Flammkuchen, een foie gras-burger, allemaal lekkere pinchos, en een half serrano-hamkroketje (soms moet je delen). Heerlijk weer!

Horen: op het Noorderliefde-festival hoorde ik Spinvis en Typhoon. Van Spinvis had ik weleens iets gehoord, en dat vond ik live eigenlijk ontzettend leuk, Typhoon kende ik niet, en ik moet bekennen, hoewel ik me ervan bewust ben dat ze de sfeer echt enorm wisten te verhogen, dat het niet mijn muziek is. De zon ging er wel van schijnen, en dat is ook wat waard.

Ruiken: niet zoveel bijzonders, deze week. Ik heb een nieuw zeepje in de douche gelegd, uit mijn megacollectie (ik heb een excel-bestand waarin ik mijn bad- en doucheproducten bijhoud, het is echt heel erg), en het ruikt naar sinaasappel en kaneel. Dus nu ruik ik daar ook naar. Althans, de eerste vijf minuten nadat ik onder de douche vandaan kom – het is niet echt een heel goed zeepje.

Zien: na de foodtrucks ben ik met M naar de film gegaan. Dat gebeurt niet heel vaak, want M gaat nooit naar de film, behalve als het een film van Woody Allen is. En dat was het: Magic in the Moonlight, niet zijn beste film, maar zeker ook niet zijn slechtste.

Voelen: ik vind het heel spannend om weer naar school te gaan. Ik heb vooralsnog best een redelijk rooster gekregen, dus dat is fijn, en om er rustig in te komen hoef ik de hele eerste week geen les te geven, dus dat is nog fijner. Yoga-workshops geven en opdrachten begeleiden in de binnenstad van Den Haag is een prima opstart-methode.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.