Drinken

Plukkruidje

Ik krijg nooit papieren post. Toen mijn vader nog werkte, stuurde hij weleens ansichtkaarten uit interessante plaatsen, maar inmiddels ligt er in de brievenbus voor mij nooit iets spannenders dan de nieuwsbrief van de VNG (maak me gek), een folder van een groothandel in Aziatische producten waarvoor ik me al jaren vergeet af te melden of de Flow, waar ik een abonnement op heb, dat ik wel al heb beëindigd, maar dat nog tot januari doorloopt. Er komt plenty post verder, maar dat zijn pakketjes die ik zelf besteld heb, dus die tellen niet. Tot mijn grote verrassing kreeg ik laatst een DM op Twitter van de firma Plukkruidje, die mijn tweets over hun producten leuk vonden en dat wilde honoreren met een geschenk in de post. Het enige wat ze van mij hoefden te weten was mijn adres. Een paar dagen later lag er ineens een interessante verpakking op de mat, met daarin een selectie van de verse kruidentheetjes die zij in hun assortiment hadden, en dat vond ik natuurlijk helemaal niet erg: niet alleen was er weer eens post, maar het was ook heel lekkere post.

IMG_1266.JPGIn mijn Plukkruidje-pretpakket zaten allerlei smaken, die ik natuurlijk allemaal geproefd heb. Wat je krijgt is een zakje met daarin verse kruiden, waar je thee van kan zetten. Er zit een zakje verse munt bij, maar ik vind dat dus een beetje boring, want dat drinkt iedereen al – nee, het wordt pas echt feestelijk bij de zakjes met gemengde kruiden. De ‘even ontspannen’ bevat appelmunt, citroenmelisse en iets wat ‘slaapmutsje’ heet, en hij smaakt heerlijk, net als de ‘morgen fris’, met onder andere onsterfelijkheidskruid (kan alleen maar een groot succes zijn, lijkt me) en het ‘goed buikgevoel’, waar dan weer venkelkruid in zit. Mijn favoriet is ‘in balans’, want die is met basilicum, en dat smaakt heel bijzonder als thee. Maar ik heb over geen enkel zakje van Plukkruidje klachten, al zou ik het best fijn vinden als er eentje was waar geen munt in zit – daar heb ik niet altijd trek in namelijk. Wat ook heel fijn is: ze hebben een webshop (voor de thee, jammer genoeg niet voor de kookkruiden), en ik kan er zelfs een abonnement nemen. Dan krijg ik regelmatig post die ik graag wil. En nu nog even kijken wat er gebeurt als ik regelmatig over Chanel tweet…