Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik had gisteren een cateringklus, die wegens ziekte geannuleerd werd. Maar toen had ik al allerlei boodschappen gedaan, zodat ik nu heel veel rode kool heb gegeten, en gegratineerde pastinaak, en chocoladetaart. Het is echt afzien.

Horen: SkyRadio heeft zichzelf weer tot ‘Christmas Station’ uitgeroepen en gelukkig mocht ik gisteren de auto van B terugrijden naar Rotterdam, zodat ik keihard kon meezingen met ‘Do they know it’s Christmas?’.

Ruiken: er ligt een net mandarijntjes vlak naast mijn laptop en daar kan ik niet van afblijven. Hoeft ook niet, want fruit, en dat is gezond, maar nu ruiken mijn vingers wel heel sterk naar mandarijn. Maar als dat het ergste is valt het allemaal mee.

Zien: vandaag was de langverwachte Japan Experience van D66 Leiden: de Geisha-tentoonstelling in Museum Volkenkunde, met daarna een bezoek aan Shabu Shabu. Het is een prachtige tentoonstelling, leerzaam en vermakelijk tegelijk. En ik ben blij dat ik geen geisha ben, want die doen er pas echt lang over om zichzelf ’s ochtends op te tuigen om de deur uit te gaan. Wat een gedoe.

Voelen: nog een week, met daarin een gastles, een cateringklus, een lange avond oudercursus, een raadsvergadering en een yoga-les om te geven. En dan ga ik toch een partij gewoon zitten op de bank met thee, dat is al tijden niet meer vertoond. Dus laten we zeggen dat ik vooral naar dat laatste heel erg uitkijk.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.