2023,  Cultuur,  Eten,  School,  Sporten,  Vakantie

Tot zover juli

Oh mensen, wat was juli een fijne maand. We rondden het schooljaar af, met meerdere feestelijke gelegenheden, ik kwam erachter dat ik werkelijk uitgeput was en nam ook de tijd om daarvan te herstellen, ik was jarig, de vakantie begon, ik deed leuke dingen met mezelf, met oude vrienden, met nieuwe vrienden en met Michel, eigenlijk viel alleen het weer tegen. Een mooie maand om dus even uitgebreid te gaan zitten evalueren. Daar gaan we!

Cultuur van de maand: Ik las 7 boeken: het 4de deel van de Midas-softporn waar ik op advies van Lianne aan begonnen ben, in voorbereiding op het voor kijken van de film The Godfather en Red, White And Royal Blue, een boek van Ruth Rendell dat ik in de supermarkt in de meeneembieb vond, een managementboek (The Making Of A Manager) en 2 self-care boeken (The Mountain Is You en You Are Not A Before Picture; voor wie het weten wil: die eerste hoeft niet, die tweede kan best). Ik zag schunnig veel films: maar liefst 10 verschillende, maar ik heb Barbie 4 keer gezien en ik schaam me er geen seconde voor. Verder heb ik de hele Indiana Jones-reeks gekeken, de nieuwe Mission Impossible en de nieuwe Wes Anderson gezien, en natuurlijk ben ik naar Oppenheimer geweest. Ik speelde 3 series uit: Silent Witness seizoen 25, gewoon op live tv, Secret Invasion (prima Marvel) en Daisy Jones And The Six (ook mooi). Op mijn verjaardag ging ik naar de Lakenhal om Rembrandt met zijn verjaardag te vieren en ik wandelde over Beelden In Leiden.

De hoogtepunten van de maand: Ik mocht speechen op de diploma-uitreiking, er was een zomerborrel voor collega’s waarvan we dachten dat er niemand zou komen maar die uitdraaide op een borrel voor 35 man, ik ging naar de Barbie-film die ik zo leuk vond dat ik de hele tijd iedereen die wilde meesleepte en ik vierde mijn verjaardag, die sowieso altijd een hoogtepunt voor me is, door naar een museum te gaan, te borrelen en lekker te dineren bij 212.

De mislukkingen van deze maand: Ik had nogal wat dingen op mijn to do-list voor de vakantie gezet die er vooralsnog niet van gekomen zijn. De tuin is nog steeds een bende, in de schuur kan ik precies naar de koelkast lopen, maar verder kan ik daar mijn kont niet keren, ik wilde de woonkamer radicaal opruimen in voorbereiding op de nieuwe bank, maar dat is zeker niet gebeurd. Maar goed, er is nog een paar weken vakantie, dus wie weet lukt het nog. En anders niet.

De dieptepunten van de maand: Ik liet mijn mooie zonnebril in een Uber liggen, maar kreeg hem weer terug, ik dacht dat ik mijn Secrid met al mijn passen kwijt was, maar die vond ik gewoon in mijn sporttas (pas nadat ik al mijn passen had geblokkeerd, dus dat kostte nogal wat) en het weer deze vakantie is ronduit teleurstellend, maar ja, daar doe je niets aan. Kortom, 2x vals alarm en 1x iets waar ik geen controle over heb. Viel alleszins mee dus.

De prestaties van deze maand: Ik heb het schooljaar netjes afgerond, inclusief de organisatie van meerdere diploma-uitreikingen, ging eten met iemand die ik eigenlijk niet zo goed ken (daar ben ik eigenlijk niet zo goed in, maar het was heel leuk), meldde me weer aan bij de sportschool en ging ook daadwerkelijk, haalde een deadline voor iets dat ik helemaal niet hoefde te doen, knuffelde een koe, en viel misschien wel 1,5 kilo af – de eerste 1,5, dus de makkelijkste, maar ik ben van plan het vol te houden. Verder heb ik een forse slaapachterstand bijgewerkt en heel veel leuke dingen gedaan. Ook een prestatie.

Lekkerste van de maand: Er waren veel fancy etentjes en lunches deze maand: fruits de mer met vrienden bij Brasserie De Poort, Portugese tapas-achtige dingen met een nieuwe vriendin, lunches bij Woods en Vooraf en Toe met vrienden, zuurvlees bij Jan en Dennis, en natuurlijk weer lunchen bij SLA, want dat is mijn hobby. Het allerlekkerst was het diner bij 212 voor mijn verjaardag, en dan in het bijzonder het soort pre-dessert dat een kaasijsje was. Dat vond ik zo lekker dat ik er nog eentje kreeg!

Leukste outfit van de maand: Er was genoeg reden om mooie kleren aan te trekken deze maand; diploma-uitreikingen, mijn verjaardag, al die leuke etentjes. Dus dat deed ik ook, maar zoals gebruikelijk ben ik weer vergeten foto’s te maken. Ik heb wel weer een mooie selfie vanaf het toilet op school van de jurk die ik aanhad naar de diploma-uitreiking van het tweede tijdvak, de jurk van Dolce & Gabbana die ik vorig jaar met heel veel korting in Maastricht kocht en nog niet had aangetrokken. Dit leek me wel een feestelijke gelegenheid om dat te doen, en hij zat heel prettig, dus dat is de winnaar van de maand!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.