Cultuur,  Kwartaalevaluatie,  Werk

De tweede kwartaalevaluatie van 2023

Een van de voordelen van de zomervakantie is dat ik, als ik eenmaal een beetje hersteld ben van de vermoeidheid van het schooljaar, alle tijd heb om rustig te gaan zitten met mijn kwartaalevaluatie-vragenlijst en uitgebreid te overzien wat het tweede kwartaal van 2023 mij gebracht heeft. Dat was overigens best veel, zoveel dus dat ik op een gegeven moment niet alle ballen hoog kon kouden en een tijdje onder ogen moest zien dat ik zelf de enige was die zonder enige vorm van mededogen vond dat ik best anderhalve baan kon hebben en daarbij ook nog kon afvallen en een blog bijhouden. Toen ik dat eenmaal geaccepteerd had kon ik het kwartaal netjes afronden, en er is genoeg te melden. Let maar op!

Financieel was het een interessant kwartaal: ik kreeg, net als iedereen in het onderwijs, mijn vakantiegeld, en er waren nog wat extra’s, want ik kreeg met terugwerkende kracht een periodiekje, het fietsplan van onze onderwijsstichting vergoedde een deel van de gouden oma-fiets die ik gekocht heb om in Voorburg rond te rijden en ik werd betaald voor alle inzet die ik sinds maart had gepleegd als plaatsvervangend rector. Alle meevallers waren afkomstig van mijn reguliere werkgever, want er was natuurlijk helemaal geen gelegenheid voor side hustle. Misschien moet ik de realiteit een keer onder ogen gaan zien en accepteren dat ik daar ook geen gelegenheid toe ga krijgen. Althans, niet voor cateringklussen; als iemand me wil betalen voor een demonstratie van mijn andere skills, wat dat dan ook zijn, ben ik heel benieuwd. Voor het eerst sinds ik mijn beleggingsrekening heb geopend was er een positief saldo, en hoewel ik van de winst nog lang geen sportwagen kan kopen, vond ik dat eigenlijk heel leuk om te zien. Ik heb ook lekker uitgegeven: we zijn 3 dagen naar Engeland geweest om te vieren dat ik 25 jaar in het onderwijs zat, ik heb alleen een weekend naar Rotterdam gegaan, ik heb sieraden gekocht om belangrijke momenten kracht bij te zetten, Michel en ik kochten samen 2 banken, ik kocht voor Martine en mezelf een pottenbakworkshop en ik schafte in de uitverkoop 2 jurkjes van Michael Barnaart en voor de volle prijs een paar sandalen aan.

Het was ook een heel productief kwartaal. Ik was waarnemend rector en mocht als zodanig een aantal interessante dingen doen, zoals in een benoemingsadviescommissie zitten voor een andere school, deelnemen aan het directeurenoverleg van de onderwijsstichting, speechen op de diploma-uitreiking, tweewekelijkse gesprekken voeren met de andere leden van de schoolleiding en de school vertegenwoordigen op een symposium over kansengelijkheid en hoogbegaafdheid. Verder organiseerde ik een heidag voor de schoolleiding, richtte ik een fonds op voor kansengelijkheid, presenteerde ik de uitkomsten van een onderzoek over werkdruk en was ik mede-organisator van een focusborrel. Niet alles kwam af, dus ik heb een mooie lijst voor na de vakantie. Eerst even uitrusten. Buiten school was ik trots op hoe ik voor het eerst heb autogereden in Engeland, en als ik toch op het onderdeel vervoer bezig ben: ik nam voor het eerst een Uber (en daarna nog een paar keer). Ik heb veel geleerd, want ik deed een cursus worstmaken bij Brandt en Levie, een pottenbakcursus bij Blubber en Glas, rondde het inspiratietraject dat ik bij Marcella Boot deed af, liet me coachen, leerde cocktails maken in een Harry Potter-themaworkshop en deed een aantal online cursussen bij Structuurjunkie. Ik las 12 boeken, waarvan ik Originals en Real Self-Care van harte kan aanraden en Grow the f*ck up! van harte kan afraden, speelde 6 series uit (mooi: Succession 3, Ted Lasso 3 en Drops of God) en zag 10 films (The Guardians of the Galaxy 3 zag ik 2 keer, superleuk, Air vond ik heel goed, The Flash en de Super Mario Movie vond ik teleurstellend). Ik ging zowaar 4 keer naar het theater, moet een record zijn, net als de 9 museumbezoeken. Ik vond het mooi om Stonehenge te zien en had een paar legendarische diners, bij The Fat Duck en The Hind’s Head. Parkheuvel en FG waren ook geweldig, en het diner bij Wielinga om Michel te vieren was ook bijzonder. Ik heb mijn best gedaan om te sporten, maar zonder aantoonbaar fysiek resultaat (ik ben nog steeds te dik), maar goed, er moet iets te wensen overblijven. Daar ga ik deze zomer aan werken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.