Voornemens

De 10 van woensdag

Nieuw jaar, nieuw lijstje, nieuwe voornemens. Jullie kennen me inmiddels. Ik vrees dat ze niet allemaal nieuw zijn, maar het is in elk geval een nieuw lijstje. 88% van de mensen die goeie voornemens maken schijnen ze niet uit te voeren, maar wie beweert dat ik dit jaar niet tot de 12% behoor kan een knal voor zijn muil krijgen. En inderdaad, vreedzaamheid zit er weer niet bij.

  1. Beter voor mezelf zorgen. Dat betekent meer slapen, genoeg water drinken, geen troep eten, voldoende bewegen en niet teveel zuipen.
  2. 10 kilo afvallen – dat is een andere 10 kilo dan de 9 die ik in 2014 kwijt wilde. Bij mijn nieuwjaarsweging bleek ik 5,2 kilo meer te wegen dan vorig jaar op dezelfde datum, en die moeten eraf, en nog 4,8 dus. Dan ben ik nog steeds 5 kilo zwaarder dan ik zou willen, maar misschien wordt het tijd om dat gewoon te accepteren.
  3. 52 boeken lezen. Elk jaar. Net als afvallen, maar dit is leuk.
  4. Beter voor het huis zorgen. Dat betekent achter mijn kont aan opruimen, spullen in de vaatwasser zetten, hier en daar ergens een doekje overheen halen, en serieus aan de slag gaan met het aanschaffen van een nieuwe bank, want na 20 jaar trouwe dienst vallen er gaten in.
  5. Serieus aan de slag gaan voor de yoga-opleiding. Huiswerk maken, naar lessen en dan ook echt mijn best doen, thuis oefenen en boeken lezen. Want ik wil die opleiding gewoon afronden, maar dat gaat niet vanzelf.
  6. Geen make-up, zeep, haarspul, nagellak, doucheschuim, of parfum kopen tenzij het op is. Helemaal op.
  7. Regelmatig met mijn museumjaarkaart en mijn Cineville-pas wapperen. Het is me erg bevallen, al die cultuur in 2014, en dat zou ik graag voortzetten.
  8. Het ‘Te lui voor Marktplaats’-project weer opstarten en de spullen die ik al aan mensen heb toegezegd daadwerkelijk bij de mensen krijgen.
  9. De Singelloop doen. Dat is een rondje om de Leidse singel, en ik heb elk jaar de smoes dat ik niet mee kan doen omdat ik dan in Rome ben, maar dit jaar interfereert de Singelloop niet met de Romereis, dus niets let me. Behalve mijn lousy conditie, maar daar kunnen we wat aan doen. Schijnt.
  10. De spooons-app afmaken en een heel eind komen met de ontwikkeling van de Android-versie ervan. Ik wil een nieuw project. En dan moeten oude projecten eerst af.

voornemens