Drinken,  Eten,  Hipsterfood

Hipsterfood

Ik heb een zwak voor raar eten. Ik vind bijzondere smaken gewoon leuk, ook al vind ik het eten in eerste instantie niet per se lekker. Dit is begonnen met cheese onion-chips, want laten we eerlijk zijn, die zijn ook niet lekker, maar sindsdien heb ik me flink ontwikkeld, zodat ik nu een voorloper lijk te zijn op het gebied van hipsterfood. Quinoa eet ik al een tijdje, in mijn cappuccino zit soya-melk en door mijn low-carbdieet neig ik toch al naar het vreemde. In de stijl van de SelfHelpHipster zal ik eens in de zoveel tijd een ‘face review’ bieden van mijn avonturen in Hipsterfoodland.

1. Little Miracles Green Tea natural energy drink 

hipsterfood3

Aangeschaft met het Albert Heijn kortingsbonnenboekje voor heel duur eten en drinken (15% – bijna alles in deze editie heb ik aan dat boekje te danken). Behalve groene thee zit er ook ginseng, granaatappel, açai en agave in dit flesje, dat belooft niet alleen de dorst te lessen, maar mij ook te vullen met energie. Alsof ik Red Bull drink, zeg maar. Nou lust ik geen Red Bull (dat stinkt namelijk, dus dan drink ik het niet), dus de werking kan ik niet vergelijken, maar dit drankje heeft helemaal niets toegevoegd aan mijn energieniveau. Ik heb het wel opgedronken, hoor, maar je ziet aan mijn gezicht dat ik het niet zo lekker vind. Voor een flesje vocht vond ik het vooral droog smaken. Koop ik niet meer.

2. The Rawlicious Food Co. Boerenkool Chips (Thai Chili)

hipsterfood2

Boerenkoolchips zijn supertrendy. Er zijn zelfs recepten voor hoe je ze zelf moet maken, maar dat is mij vooralsnog een brug te ver, zeker als ik ze gewoon kan kopen. Dan ga ik voor mijn gemak wel even voorbij aan het feit dat ze echt schreeuwend duur zijn (€3,49 per zak – dan verwacht ik eigenlijk minstens een orgasme, maar goed) en dat ik ervoor naar Albert Heijn moet in het schap waar ook de maden liggen (ik meen dit), maar ik vind ze ontzettend lekker. Bijkomend voordeel is dat M ze smerig vindt, dus als de zak open gaat, is de inhoud helemaal voor mij.

3. Vita Coco Natural Coconut Water

hipsterfood1

Op het gebied van het kokoswater ben ik echt een late adapter, want iedereen die ik ken die ook maar een keer op een yogamat heeft gelegen drinkt dit spul alsof het ranja is. Het was er bij mij nooit van gekomen, dus ik nam een pakje mee naar een surveillance van 1,5 uur. Dat had ik niet moeten doen: na 5 minuten nam ik mijn eerste slok, en ik vond het zo smerig dat ik die hele slok niet wegkreeg. Althans, ik heb er 10 minuten over gedaan. Het pakje is leeg gegaan, maar wel met heel veel moeite, en het voornemen het NOOIT MEER te drinken. Behalve dan dat ik nog een pakje had – en dat heb ik twee dagen later na het hardlopen in een keer weggetankt. Dat was op zich wel te doen, maar voor zonder ook maar te proeven in je kanaal gieten kan ik ook water nemen.

4. Albert Heijn Boerenkool Quinoasalade met kaneel-citrusdressing

hipsterfood4

 

Dit had zo mooi kunnen zijn. Ik lust quinoa, ik heb niets tegen boerenkool, ik vind kaneel ok en citrus lekker, en het ingrediënt waarover op de verpakking stelselmatig gezwegen wordt, grote hompen pompoen, maakt me meestal heel erg blij. Ik kocht dit om in de trein te eten, en ik moet zeggen dat ik me niet kan herinneren wanneer ik voor het laatst zoiets smerigs heb gegeten. Het was zoet en wee en het smaakte naar kots. Of niet echt naar kots, maar naar het gevoel dat je hebt als je quinoa, bloemkool, pompoen, kaneel en citrus eet, en dan kotst. Wat een ongelooflijke afknapper was dat zeg. Volgende keer neem ik weer de fijne quinoa-salade van Appie (die met broccoli en bonen).

5. Bio Today Seaweed Tapenade

hipsterfood5Ik weet eigenlijk niet waarom ik dit gekocht heb, want als je geen brood eet is tapenade kopen op zich best een kansloze actie, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb, want ik vond het verrassend lekker. Ik heb het op boekweitwafels gesmeerd (I know) en het smaakte een beetje muffig, maar niet op de verkeerde manier – een beetje zoals echte tapenade, maar dan meer naar zee. Ik denk niet dat ik ervoor zou omrijden, maar ik ben al met al best tevreden over dit spul. Ik zal eens kijken of ik het iemand op brood kan aansmeren, en dan kijken hoe de reacties zijn.

Dit project gaat nog wel even verder, denk ik, want ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen te eten en te doen alsof het voor een heel belangrijk blogproject is. Oh wacht, dat is het ook.