Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik ben verslaafd aan boerenkoolchips. Althans: ik heb een zak boerenkoolchips van Albert Heijn gegeten en ik vond ze zo lekker dat ik er nog 2 heb gekocht. M hoeft ze niet (‘rot op met die hipstertroep’), maar dat betekent alleen maar dat er nog meer zijn voor mij. Prima.

Horen: toen M en ik gisteren even buiten zaten na het bezoek aan de schouwburg, waren we getuige van de volgende dialoog tussen Hans Teeuwen en Aus Greidanus Jr. T: ‘Hebben jullie geacteerd?’ G: ‘Ja.’ T: ‘En? Gewonnen?’ G: ‘Ja.’ T: ‘Wat is het geworden?’ T: ‘3-0.’ Prachtig.

Ruiken: ik ben nog steeds bezig met de cosmetica opruimen. Vrijdag gooide ik een heleboel dingen weg die ofwel waren gaan stinken (vooral oude bodylotion) ofwel naar niks roken (oude stukken zeep). Weg ermee, daar was ik nog geeneens mijn oksels mee.

Zien: het culturele avontuur gaat vrolijk verder – donderdag ben ik naar The Theory Of Everything geweest (in Pathé Den Haag, want in Leiden draait hij op een voor mij onmogelijk moment), en zaterdag met M naar Medea van de Toneelgroep Amsterdam, waarover morgen meer.

Voelen: ik ben er eindelijk achter waarom ik zo’n enorme last heb van mijn schouder. Het komt door het gebruik van de interactieve stylus die hoort bij het digibord op school. En daarmee heb ik dan het punt bereikt dat ik door mijn lichaam gedwongen word mijn didactische methode te heroverwegen. Is ook een moment.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.