Lijstjes

De 10 van woensdag

Dit weekend heb ik ‘The Happiness Project’ uitgelezen, en ik moet me erg inhouden om niet gelijk, naast alle andere projecten die ik heb lopen, zelf ook een happiness project te beginnen. Want alles waarbij ik plannen kan maken en een lijstje kan hebben en regels kan verzinnen waaraan ik me kan houden, maakt me blij. Maar ik heb al genoeg structuur in mijn leven – sommige mensen zeggen zelfs te veel. Desondanks heb ik toch 10 voornemens voor maart. Dus een mini-projectje.

  1. Elke dag 20 minuten opruimen in huis. Hard nodig.
  2. Mijn huid goed verzorgen. Serieus, waarom heb ik acne op mijn 39ste? Waarom?
  3. Elke dag 30 minuten nemen om te chillen. Niks doen. Echt niks.
  4. Minimaal 6 uur per nacht slapen. Wordt lastig, maar ik denk dat ik het door de week gemiddeld wel ga halen.
  5. Elke dag 6 glazen water drinken. Misschien dat dat ook helpt tegen die ranzige acne.
  6. Elke dag een goede lunch meenemen naar school. Zodat de kans op crisiscolaflesjes minimaal wordt.
  7. De ‘Te lui voor marktplaats’-spullen die ik aan mensen heb beloofd ook daadwerkelijk bij de mensen krijgen. Er liggen nu grote hoeveelheden spullen in een tas, dus ik heb nog steeds troep.
  8. Iets koken in mijn slowcooker. Het is zo’n mooi apparaat, dus ik moet er echt wat mee doen.
  9. Macarons maken. Ik heb plannen voor 2 soorten: koffie en maanzaad met gerookte zalm.
  10. Bloed geven. Want dat is nodig. Share the love, of the blood, weet ik veel.