Drinken,  Eten,  Hipsterfood

Hipsterfood

Het onderzoek naar eten dat ineens om onduidelijke redenen op de markt komt, maar vooral met het oog op hipsters, gaat onvermoeid voort. Er is overigens geen definitie van hipsterfood – in deze editie gebruik ik het alleen maar om drankjes te omschrijven, maar ja, mijn blog, mijn regels. Ik grijp iedere gelegenheid aan om rare dingen te proeven, en dan in de stijl van de SelfHelpHipster eens in de zoveel tijd een ‘face review’ bieden van mijn avonturen in Hipsterfoodland.

11. Amandelmelk, zelfgemaakt door N

hipsterfood9

N is echt een bikkel in sommige opzichten, en het belangrijkste opzicht is dat ze een hele kudde amandelen op haar balkon heeft staan, die ze regelmatig melkt. En dat is best een boel gedoe, want amandelen hebben hele kleine uiers, dus er komt nogal wat gepriegel bij kijken. Dus je kan je voorstellen dat ze, als ze eenmaal een glaasje amandelmelk bij elkaar heeft georganiseerd, daar zuinig op is. Ik was dus extra vereerd dat ik een heel glas kreeg om te drinken – maar ik vond het eigenlijk niet zo lekker. En al het gedoe niet waard. Maar een mens moet hobby’s hebben, toch?

12. BOS Lime & Ginger Ice-Tea

hipsterfood12

Over dit spul kan ik lang of kort praten, maar ik zie eigenlijk geen reden om een heel verhaal op te hangen, want ondanks de superfancy verpakking, en ondanks dat het vooral verkocht wordt in zaken waar hele mooie mensen en extreme hipsters komen, en ondanks dat de zaak waar ik het gekocht heb werd gerund door twee heel aardige jongens die heel vrolijk waren, is het gewoon ijsthee. Zonder prik en ook zonder al te veel smaak. Niets bijzonders. Dus als je geld over hebt en je wilt aardige mensen steunen door te dure ijsthee te kopen, dan is deze aan te raden. Maar je kan ook zelf ijsthee maken. Of iets anders drinken.

13. Fentiman’s Dandelion & Burdock

hipsterfood13

Toen ik een klein meisje was en regelmatig in Engeland kwam, want toen had ik daar nog levende opa’s en oma’s, dronk ik graag Dandelion & Burdock. Ik heb eigenlijk nooit meer nagedacht over wat dat precies was. Het is frisdrank, zeker, en dandelion is paardebloem, en burdock is een soort wortel, maar ik dronk het alleen als ik daar was, en in Nederland heb ik daar verder geen gedachten over ontwikkeld. Het blijkt een drankje met een middeleeuwse oorsprong te zijn, en nu maakt Fentiman’s het ook, en die maken allerlei hipsterdrankjes (de rose lemonade kan ik aanraden, zeker met gin), dus het kwalificeerde. En het smaakte als vanouds, wat dus betekent dat er in Nederland een zeer beperkte markt voor is: hipsterexpats with cravings.

14. Spinazie-avocadoshake van Shakies

hipsterfood14

Ik kocht deze shake op Amsterdam CS na een yoga-opleidingsdag en ik vond hem heerlijk. Na mijn ervaring met de spinazie-selderijsap van Albert Heijn (met als belangrijkste ingrediënt appel) was ik een beetje huiverig voor de charmes van de groentesap, maar ik ben weer helemaal terug, want zo zou ik het ook wel volhouden. Hij was een beetje zoetig, door de sinaasappelsap die erdoorheen zat, maar hij had genoeg groentesmaak om me toch het gevoel te geven dat ik supergoed bezig was met mijn gepureerde avocado en spinazie. En daar gaat het tenslotte uiteindelijk allemaal om. Vind ik.

15. Fritz Kola zuckerfrei

hipsterfood15

Bij Van de Leur, mijn huidige favoriete werkplek in Leiden, hebben ze drie soorten cola, en ze zijn geen van alle de traditionele soorten. Er is Fentiman’s Curiosity Cola en Fritz-Kola, in zowel de gewone als de light versie. Ik drink alleen maar cola light, dus ik had minder te kiezen, maar ik was benieuwd naar deze, want die schijn je bijna nergens te kunnen krijgen. Volgens N smaakt hij naar kinder-cola, maar dat heb ik al 30 jaar niet meer gedronken, dus daar kan ik geen uitspraak over doen – ik vond hem gewoon lekker. Hij bruiste wel heel hard, de bubbels spetterden over de rand van het glas, maar als dat nou het ergste is wat een hipster kan overkomen valt het allemaal heel erg mee. Ik ga het vaker drinken.

Dit project gaat nog wel even verder, denk ik, want ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen te eten en te doen alsof het voor een heel belangrijk blogproject is. Oh wacht, dat is het ook.