Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik ben op het moment stevig aan het experimenteren met dieet-vriendelijke versies van sauzen die ik lekker vind. Dat gaat nooit om een ongeïnspireerde tomatensaus, maar sauzen als Hollandaise en blauwe kaas-saus. Niet makkelijk. Ik had een saus bedacht die prima bij de asperges smaakt, en ik dacht ook dat hij wel leek, totdat ik vrijdag voor B echte Hollandaise maakte, en die ook even proefde. Dat kost dus nog even wat werk.

Horen: het is dit weekend weer yoga-weekend, dus ik zit veel in het openbaar vervoer naar Spotify te luisteren. Zo hoorde ik de nieuwe cd van Douwe Bob, maar die doet me weinig. Vanavond ga ik naar Nick Cave, dus daar zal ik denk ik wel meer horen dat bij me past.

Ruiken: het wordt weer tijd om na te denken over het lente-luchtje. In het kader van het cosmeticaproject mag ik van mezelf geen nieuw luchtje kopen, maar ik kan wel een reeds in de collectie opgenomen luchtje als lente-luchtje markeren. Ik overweeg nu Dries van Noten. Of Lipstick Rose. Die had ik vandaag op.

Zien: ik ben twee keer naar de bioscoop geweest deze week, naar The Dark Horse en naar The Avengers: Age of Ultron. Totaal verschillende films, en ik doe wellicht mijn imago als mega-intellectueel schade aan als ik zeg dat ik The Avengers beter vond, maar dat zij dan zo. Want dat vond ik.

Voelen: ik voel me prima. Ik ben uitgerust en ik heb een heel leuke vakantie gehad. Dus geen klachten hier!

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.