Bloggen

Blogdag

Nummer 15 op het 40 dingen-lijstje is ‘Elke maand een schrijfdag inplannen en dan de hele dag aan mijn blog werken’. Dat lijkt me wel wat: dat ik met mijn laptop in een café ga zitten, de inspiratiekraan vol open zet en dan lekker aan de slag ga. Ik heb een laptop waar ik heel gelukkig mee ben (al heb ik even een korte flirtage gehad met de nieuwe MacBooks, want een gouden laptop is natuurlijk prachtig – maar de MacBook die ik heb is eigenlijk beter dan die nieuwe, dus dat feest gaat voorlopig niet door), er zijn plenty fijne werkcafés in Leiden (ik kom graag bij Van de Leur en Anne & Max, maar sinds kort zit ik het liefst bij De Waag) en op het schrijf- en yogaweekend heb ik geleerd dat inspiratie niet nodig is om te schrijven, want je moet gewoon beginnen. En dat zou ik dan ook wel willen doen, maar ja: het leven zit me soms in de weg, want in augustus ben ik er überhaupt niet in geslaagd een blogdag in te plannen, dus dat moest nog in september, en in september had ik weinig dagen over om een september-blogdag te hebben. Kortom, ik loop nu al een blogdag achter op mijn eigen schema, maar gelukkig komt er een herfstvakantie aan.

blogdagIn de praktijk blijkt het bovendien voor mij lastig om een hele dag vrij te maken – het zijn uiteindelijk 2 halve dagen geworden (24 en 25 september), want ik moest natuurlijk ook nog sporten (zwemmen op donderdag en op vrijdag naar de gym), de koffie-afspraak met een fractiegenoot was al ingepland en een persoon die ik zelfs niet met een voorletter zal aanduiden wilde met mij praten over de liefde, en zoiets kan ik natuurlijk nooit weigeren. Maar goed, in 2 halve dagen bij de Waag heb ik de achterstand die ik eerder die week had opgelopen ingehaald en een paar blogjes vooruit geschreven, zodat ik niet weer stijf van de stress rondloop omdat ik weer niet mijn blogtarget gehaald heb. En met een laptop in een café zitten is gewoon een heel prettige manier om te werken: er is bijna geen afleiding (behalve aardige mensen die me eten of drinken willen brengen), als je een goed café uitzoekt is de muziek ook goed (bij De Waag hoorde ik R.E.M., Nick Cave en Elvis Costello, dus dat mag een goeie klik heten) en het ziet er uit alsof je echt aan het werk bent. Zo stel ik me namelijk voor dat succesvolle bloggers dat doen, dus dan wil ik dat ook. Ik heb al behoorlijk zin in de volgende blogdag – en ik denk dat ik dan die missing blog van ergens in juli ga schrijven, want als er ooit iemand mijn hele blog gaat lezen, moet het natuurlijk wel volledig zijn…