40 dingen,  Bloggen,  Gezeur

Bloggen en de kunst van het antedateren

Deze blog heeft een tamelijk strakke opzet. Op maandag een stukje, op woensdag een lijstje, op donderdag een plaatje of een filmpje, op vrijdag een stukje en op zondag is het zindag. Zo heb ik het vanaf dag 1 gedaan, al is het wel zo dat ik in eerste instantie ook weleens op donderdag een stukje deed en op vrijdag een plaatje, maar over die discrepantie heeft nooit iemand een boze brief geschreven. Evenmin overigens over het feit dat ik sinds vorige week donderdag tot dinsdagavond niets meer geschreven heb, maar dat heb ik gemaskeerd door het vrijdagstukje en de zindag te antedateren. Niet-dagelijkse lezers, en laten we eerlijk zijn, zo gaaf ben ik niet, dat ik hele hordes dagelijkse lezers zou hebben, is waarschijnlijk niets opgevallen. En kennelijk is dit iets dat ik vaker doen, want op een heel oude blog kwam ik een blog tegen met dezelfde titel, maar toen had ik een achterstand van 8 weken, en vergeleken daarmee is een achterstand van een paar stukjes ook niet echt een probleem. Ik kan allerlei redenen geven: druk, moe, andere dingen, nakijkstress, lekker weer, maar veel van die dingen gelden op andere momenten ook, en dan slaag ik er wel in om bij te blijven, dus misschien is het wel gewoon ouderwets gebrek aan discipline.

laptopaanMaar dat mag, want misschien is dit wel een goed moment om mezelf eraan te herinneren dat dit een hobby van me is, en als ik er wakker van ga liggen dat ik er niet in slaag mijn hobby op gedisciplineerde wijze te vervullen dan ben ik mijn doel een beetje voorbijgestreefd. Ik heb het plan om in mijn 40 dingen-lijstje (het vervolg op het 39 dingen-lijstje, gaat in op mijn 40ste verjaardag) op te nemen dat ik elke maand een blog-dag neem, zodat ik een voorraad kan aanleggen van posts die ik kan plaatsen als ik even geen actualiteit voor ogen heb. Maar ja, dat is dus pas later, vooralsnog is het plan om verder te gaan alsof er niets aan de hand is, maar het gat dat ontstaan is alsnog te vullen. Dat wil zeggen dat jullie nog het volgende van me tegoed hebben: een maandagstukje (een nieuwe vleugel in het selfiemuseum), een lijstje* (10 dingen die ik kwijt wil over het warme weer) en een plaatje** (ananassen in alle talen). Het vrijdagstukje is bij dezen geregeld, dus ik zou nu tijd kunnen hebben om aan de andere dingen te werken, maar ja, druk, moe, andere dingen**, lekker weer. En ik ga ze antedateren, dus het zal toch lijken alsof ik superpunctueel was. Naar buiten dus.

laptopuit

*Die is in elk geval reeds geplaatst.

**Die ook. Ik ga als een trein.

**Inderdaad, geen nakijkstress. Ik ben namelijk klaar. Althans, maandag nog wat herkansingen nakijken en dan is het over!