Culinair,  Eten,  Lijstjes,  Restaurant,  Zwolle

De 10 van woensdag

Zaterdag heb ik bij De Librije geluncht. Ik bestelde een diner van 7 gangen, waarbij ik bij 4 gangen mocht kiezen en de rest door de chef werd aangevuld. Er werd wel meer aangevuld, want voordat ik aan het eerste gerecht dat ik had gekozen toekwam, had ik al 7 kleine hapjes gekregen. Ik kan dus makkelijk tot een lijstje van 10 komen – met foto’s, want wie zit nou op een droge opsomming van gerechten te wachten?

  1. Amuseronde 1 (in de lounge met een gintonix): Garnaal van de wadden; pinda met pittige augurk; oester met biet en eigen gin
  2. librije1Amuseronde 2 (aan tafel): Kabeljauwwang van een minibarbecue, met koolrabi, takjes  en quinoa; een rivierkreetje; rundertartaar die ik van mijn hand moest eten; brioche met zolderspek en eekhoorntjesbrood
  3. librije2Kappertjeskool (dat is fancy speak voor savooiekool), met noordzeekrab, ganzenlever en sap van wortel met magnolia
  4. librije3Langoustine, ceviche-gegaard in combuchasap (er kwam een enge pot met zuur spul waar iets in dreef op tafel ter illustratie), met een salade waar ook gemberbloem in zat, en saus van snijbonen en laos
  5. librije4Een broodje met gefermenteerde noten en zaden, met geitenboter die rood was omdat er druivensap doorheen zat (geloof ik, inmiddels zat er ook al wat druivensap door mij heen)librije5
  6. Noordzeetong met gerookte crème fraîche, oester, topinamboer en thee van topinamboerlibrije6
  7. Rund van de Veluwe, aan tafel aan een kant op een hete steen bereid, met een salade met paddestoelen en geserveerd op het schouderblad van een koelibrije7
  8. Polderhaas met sauce royale en sinaasappel met pittige spruitjes en fetalibrije8
  9. Epoisse met aardappeluitlek en konijnenniertjes (mijn favoriete gerecht, mocht iemand dat willen weten)librije9
  10. 4 zoete gerechten: ingemaakte bietjes met pandanrijst, drop en kervel; ijskoffie met rum, kokos en kardemom, bij de koffie 4 bonbons ‘met smaken van het bos’ (eentje smaakte naar paddestoelen), bij de tweede koffie een avocado, met gember, vanille en pistachelibrije10