Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik had het beloofd: ik zou een lijstje maken van dingen die je beter in gezelschap kan doen dan alleen. Of althans, dingen die ik liever in gezelschap doe dan alleen – ik zou mijn eigen ervaring niet durven opschalen naar iets algemeens, want daar ben ik misschien toch te raar voor. Maar hier is dan het lijstje van dingen die je beter met zijn tweeën kunt doen.

  1. Naar het theater gaan. Anders dan de bioscoop vind ik dat wel een sociale aangelegenheid.
  2. Cateren. Ik kan het meestal wel alleen af, maar als M erbij is in de keuken loopt alles net wat soepeler. En het is gezelliger.
  3. Naar de dokter. Ik heb gelukkig nooit wat, maar ik vind het als er wat is wel fijn om iemand bij me te hebben die kan luisteren naar een eventuele diagnose, zodat ik zelf rustig de helft kan vergeten zonder dat dat problematisch is.
  4. Een restaurant bezoeken. Ik heb wel wat ervaring met masturdating, maar als ik een fancy restaurant bezoek is het beter als ik met iemand kan praten over wat je allemaal proeft en meemaakt.
  5. Naar de sauna gaan. Alleen gaat prima, dat is ontspannend en lekker rustig, maar met iemand erbij is het net ietsje leuker. Ligt wel aan degene die je bij je hebt natuurlijk – als ik de hele tijd mijn buik zou moeten inhouden uit gêne over mijn lijf is dat ook niet echt ontspannend.
  6. Alcohol drinken. Om de een of andere reden drink ik nooit alleen. Waarschijnlijk omdat ik vrees dat ik binnen no time totaal verslaafd zal zijn en onder een brug zal eindigen. Ik drink graag een gintonix of een cocktail, maar uitsluitend in gezelschap.
  7. Grote aanschaffen doen. Kleine bedragen geef ik heel makkelijk uit, maar als het om iets als een laptop gaat, of om een bank, dan wil ik graag dat er iemand bij is om e het laatste zetje te geven. Ja natuurlijk heb ik het nodig.
  8. Fietsen. Dan heb ik het over fietstochten, niet over de stad in karren; als je iemand bij je hebt die ongeveer even hard fietst als jijzelf, is dat zoveel leuker dan alleen fietsen.
  9. Ergens optreden. Ik weet wel dat ik uiteindelijk alleen op een podium sta, maar ik wil gewoon weten dat er iemand van ‘mijn mensen’ in de zaal zit. Dat scheelt.
  10. Wakker worden. Beetje mopperen, beetje op snooze drukken. Koffie drinken. Langzaam elkaar klaarstomen voor de dag. Misschien niet het meest romantische wat je kunt doen, wel het meest samen.