Lijstjes,  Voornemens

De 10 van woensdag

Het schooljaar is begonnen, het blogseizoen is geopend, de eerste politieke vergadering is alweer achter de rug (de tweede en derde overigens ook), dus misschien is het wel een goed idee om eens even naar mijn goede voornemens van januari te kijken. En wellicht een paar nieuwe op te nemen voor de rest van het jaar.

  1. Blijven sporten en op mijn voeding letten – doe ik, en als er iets nog moet, moet ik op een wat minder gestreste manier blijven sporten. Maar aan het eind van het jaar ga ik dit zeker als een succes tellen.
  2. Voor mijn lichaam zorgen – doe ik, maar kan altijd beter. Een massage lijkt me wel een goed idee. Ik had het voornemen om mijn make-up van mijn kop te halen voordat ik ga slapen, en dat lukt structureel. Maar ik slaap te weinig.
  3. 52 boeken lezen – ik loop achter. Behoorlijk, maar er is hoop.
  4. De woonkamer pimpen – nog helemaal niets aan gedaan. Ik ga het wel nog proberen.
  5. De spooons-app afmaken – gelukt. Kan van het lijstje. Nieuw voornemen: minder geld uitgeven aan spullen die ik niet wil en daarmee een nieuw paar Louboutins bij elkaar sparen.
  6. Geen make-up, zeep, haarspul, nagellak, doucheschuim, of parfum kopen tenzij het op is – hier zie ik vanaf. Ik heb het Excel-bestand waarin ik alles bijhield gedelete, en ik doe enerzijds wel mijn best om zuinig te zijn en niet de hele tijd nieuwe dingen te kopen, maar ik vind soms een nieuw luchtje gewoon heel fijn om te hebben. Als het enige is wat me tegenhoudt om iets fijns voor mezelf te kopen mijn eigen discipline is, dat doe ik mezelf daar geen plezier mee.
  7. Regelmatig met mijn museumjaarkaart en mijn Cineville-pas wapperen. En naar het theater, en naar cabaret – gaat goed, kan beter.
  8. Mijn kleren opruimen en alles wat te groot is voor me of versleten of ondraagbaar weg doen. En de ‘Te lui voor Marktplaats’-spullen die ik al aan mensen heb toegezegd daadwerkelijk bij de mensen krijgen – de TLVM-spullen zijn weg, en ik heb nog allerlei bakken met kleding waar mijn vriendinnen uit kunnen komen shoppen. Gebeurt soms.
  9. Mijn lessen beter voorbereiden – gaat goed. Ik heb als project voor dit schooljaar creatieve dingen doen in de klas (niet kleien of zo, maar op een creatieve manier omgaan met de lesstof) en ik ga daar vandaag al een concrete manifestatie van meemaken.
  10. Leuke dingen doen met M en met vrienden – gaat goed. Kan altijd meer, maar soms vind ik het gewoon ook leuk om met vrienden te niksen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.