Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: dit weekend was het D66-congres, in de RAI, dus lekker dichtbij. In plaats van de gebruikelijke kansloze lunchpakketten die we konden aanschaffen, stond ons dit keer zowaar een heuse foodcourt tot onze beschikking, alwaar ik zaterdag 2 keer bij de SatéMan heb gegeten. Voor de lunch een broodje rundvlees, lekker pittig, en voor het diner een puntzak nasi met groenten, nog meer rundvlees en omdat het altijd pittiger kan heel veel extra sambal. Het is dat ik me vanochtend ongans heb gegeten aan het ontbijtbuffet, anders had ik ook vandaag de lunch bij de SatéMan gehaald. Wat een held.

Horen: op het congres werd veel gespeecht, ontzettend veel zelfs, en dan waren er ook nog stemsessies waarbij iedereen wel wat vond, want ja, daar zijn we D66ers voor, en al die meningen moeten worden geuit. Maar goed, er waren ook heel goede speeches bij, en het optreden van Paulien Cornelisse, die allerlei oude D66-posters aan een vlijmscherpe analyse onderwierp was echt prachtig.

Ruiken: deze week heb ik de hele week naar French Leather van Memo geroken. Dat is helemaal niet erg, want dat ruikt lekker – een beetje naar het Oilily-luchtje van vroeger, maar dan voor volwassenen.

Zien: Vrijdag ben ik twee keer naar de bioscoop gegaan, ‘s middags naar Dr. Strange, superfantastisch met zoveel mogelijk IMAX en 3D, en ‘s avonds in het kader van de fancy gala opening van het LIFF naar Arrival. Allebei films waarin allerlei dimensies een rol spelen, maar wel op een totaal andere manier. Ik zie het maar als een kracht van mezelf dat ik ze allebei kan waarderen.

Voelen: Ik heb een heel leuk maar druk congres achter de rug. Iedere D66 lijkt het daar alleen maar geweldig te vinden (misschien blijven de mensen die het niks vinden gewoon thuis, dat kan natuurlijk ook), maar ik ben op beide dagen eventjes gevlucht om niet alleen maar al die input te hebben. Dan is een avondje rustig thuis ook wel weer eens prettig.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.