Den Bosch,  Hotel

Slapen buiten de deur – The Duke Boutique Hotel Den Bosch

Ik houd heel erg van hotels. Geen idee hoe het komt, maar het is zo: van de receptie tot het doorgaans witte beddengoed, van de mini-bar waar ik nooit iets uit neem tot het ontbijtbuffet dat ik helemaal leegeet, en van de kussens tot de kleine flesjes wasmaterialen in de badkamer. Heerlijk. En omdat ik ieder excuus aangrijp om in een hotel te gaan slapen, kan ik mijn ervaringen mooi hier kwijt. Vandaag aflevering 9: The Duke Boutique Hotel in Den Bosch. 

Waarom? Ik weet niet meer precies hoe het komt, volgens mij heeft het iets met onze gedeelde liefde voor de LP ‘Picknick’ van Boudewijn de Groot te maken, maar M en ik zijn grote fans van het oeuvre van Jeroen Bosch. Dus toen er in het Noordbrabants Museum een grote tentoonstelling over Bosch werd aangekondigd, hebben we meteen kaartjes gekocht. En daar hoort dan natuurlijk ook een overnachting bij. Ik heb een tijdje gezocht binnen het aanbod in Den Bosch, en hotel The Duke leek mij eigenlijk wel de beste keuze: mooi in het centrum, de kamers zagen er op de foto goed uit, en er was een gym, dus ik hoefde me geen zorgen te maken over mijn sportschema. Heerlijk dus. 
duke1
Eerste indrukken Het hotel ligt midden in een winkelstraat, dus het valt bijna niet op. De receptie is op de tweede verdieping, er is een lift, maar bij de trap stond op de muur geschilderd ‘burn calories, take the stairs’, en dan moet je toch van behoorlijk luien huize komen om dan in de lift te gaan staan. Bovendien bleek op de eerste verdieping met koeienletters ‘keep up the good work – you are almost there’ op de muur te staan, dus met die peptalk lukte het zeker. De ontvangst bij de receptie was precies zo hartelijk als je verwacht in het zuiden van het land en ik kreeg gelijk een voucher mee om gebruik te maken van de gym. 
duke2De kamer
 De kamer was door de layout een beetje lastig te fotograferen, maar ik vond hem prachtig. Er stond een groot bed, een tafel met een uitermate fancy koffiezetapparaat, en achter een urban ruw afgewerkt halfhoog muurtje was nog een mooi zitje. In een kast waren maar liefst 2 föhns te vinden (waarom?), de wifi was gratis, er was een prima televisie en een ruime minibar. De badkamer was min of meer in de slaapkamer, maar dat was op zich wel gezellig. Gelukkig was er geen ruimte geïnvesteerd in een broekenpers, want die blijf ik toch stom vinden.

duke3 Het bed Het bed was dit keer een tweepersoonsmatras, maar dan wel met 2 eenpersoonsdekbedden – op zich natuurlijk wel handig om als je de vrede in bed wilt bewaren, maar aan de andere kant is het ook niet bepaald romantisch, want je gaat niet met zijn tweeën onder 1 klein dekbed (althans, dat heb ik sinds mijn studententijd niet meer gedaan), dus voordat je het weet is het toch weer ieder voor zich in een groot bed. Maar hoe dan ook heb ik heerlijk geslapen, en dat is ook wat waard. Heel veel zelfs.

duke4De sanitaire voorzieningen De badkamer bestond uit een wastafel die min of meer in de kamer stond, met dan om het hoekje een douche. Het toilet was wel in een ander kamertje (sommige dingen hoef je ook niet te delen bij een romantisch nachtje in een hotel). Ik vond de zwarte tegeltjes erg mooi, en de doucheproducten waren prima: grote flessen die in de douche aan de muur zaten met fijne spullen. Er was een klein flesje met bodylotion, maar die was al aangebroken, wat ik een beetje vies vond, maar aan de andere kant gebruik ik ook helemaal geen bodylotion, dus het was niet echt een probleem.

duke5
Het ontbijt
 Het ontbijtbuffet was prima, met allerlei fruit, brood, muesli, beleg en gekookte eieren. Ik was niet enorm onder de indruk van de variatie, en er waren niet echt heel bijzondere dingen, maar ik heb lekker gegeten, dus misschien moet ik ook niet zo’n verwende ontbijtdiva zijn. Maar misschien ook wel, want ontbijtjes in hotels zijn gewoon heel belangrijk.

duke6Unique selling points Wat ik heel fijn vond aan dit hotel was de prachtige gym waar ik gratis gebruik van kon maken, en de kamer zelf vond ik eigenlijk ook wel heel mooi. De locatie midden in de stad was natuurlijk handig, en we zaten dus ook dichtbij allerlei fijne horeca, zodat we niet ver hoefden te lopen om een plek te vinden om lekker te eten. De motivational teksten aan de muren vond ik leuk en de dames van de receptie waren heel aardig. Kortom: prima hotel.

Nog iets te zeuren? Dat aangebroken flesje bodylotion was geloof ik het grootste probleem dat ik had, en ik vond de heel open badkamer wel heel erg open, maar badkamergebruik is op zich niets om je voor te schamen, dus het valt alleszins mee met de klaagonderwerpen.

Wil je terug? Als ik ooit nog in Den Bosch zou moeten slapen zou ik denk ik wel weer naar dit hotel gaan, maar ik heb niet zo heel veel met Den Bosch, waardoor ik denk dat het nog wel even zal duren. Ik zou anderen zeker wel aanraden om naar The Duke te gaan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.