Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik ben mijn eigen dieet aan het saboteren met kaas. Ik vind dat zo lekker, en waar ik vorige week bij FG al genoten had van de chariot de fromages heb ik deze week maar liefst 2 keer stevig in de kaas gehangen: vrijdag bij restaurant Wielinga en gisteren op de verjaardag van J&D. Zo ga ik die extra kilo’s natuurlijk nooit verliezen.

Horen: Leonard Cohen. Niks anders. Er is voorlopig niks anders.

Ruiken: mijn luchtje is nog steeds ‘Hermann à mes côtés me paraissait une ombre’ en vandaag ben ik na het sporten in bad gegaan, met een flinke lel Inner Grace van Philosophy (een dopje raden ze aan – dat is mij echt te lafjes), en dat was zalig. Altijd als ik in bad lig denk ik ‘dat zou ik vaker moeten doen’, maar ik doe het bijna nooit. Jammer eigenlijk.

Zien: ik zie mijn laptop zo vaak mogelijk, want ik ben nog steeds aan het schrijven aan mijn roman. Het gaat goed, ik haal nowhere near de target van 1667 woorden per dag, maar ik schrijf in elk geval elke dag en het vordert gestaag. Ik heb nu een heel volle week voor de boeg, dus ik hoop dat ik het kan volhouden om in elk geval elke dag iets op papier te zetten.

Voelen: ik heb dit weekend vrij genomen om in te lopen op het achterstallige werk en dat is gelukt. Maar het is weer de periode van het jaar dat ik me lichtelijk overprikkeld voel, en daar kan ik niet zo goed tegen – het gevolg is meestal vluchtgedrag. Ik heb alles nu op orde, volgens mij ben ik zo goed als bij op de to do lists, dus ik heb best wel zin in de week die eraan komt.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.