Lijstjes

De 10 van woensdag

Het jaar is nog niet helemaal afgelopen, maar ik begin toch wel aan het afronden van allerlei dingen. Daarmee is het misschien ook wel mooi om een lijstje te maken van de hoogtepunten van 2016. Ik vergeet er ongetwijfeld een paar, maar dat zij dan zo. Hier de 10 momenten/items/ervaringen/prestaties die ik vooralsnog als absoluut hoogtepunt van 2016 ervaren heb.

 1. Het uitlopen van de halve marathon.
 2. Het bereiken van mijn onmogelijk geachte ideale droomgewicht.
 3. De film Captain Fantastic. Eventueel zonder de laatste 5 minuten, maar die neem ik op de koop toe.
 4. Dat ik een maand lang elke dag aan mijn roman heb geschreven.
 5. Het lezen van La Vérité sur l’Affaire Harry Quebert in het Frans en de ontmoeting met de schrijver.
 6. De vakantie naar Noorwegen. Sneeuw in de zomer, de poolcirkel, fjorden. Zo prachtig.
 7. De truffellunch bij FG.
 8. De fijne mensen die in mijn leven zijn gekomen. Sommige kende ik al, maar nog niet als vrienden, anderen ken ik net, maar ik heb een paar bijzondere nieuwe vriendschappen erbij. Ik doe vaak moeilijk over vriendschappen die veranderen of die ik verlies, maar de nieuwe maken heel veel goed.
 9. Dat ik, ondanks alle activiteiten en het dikke Franse boek, toch weer 52 boeken zal blijken te hebben gelezen in 2016. Jammer dat er geen 5 sterrenboeken bijzaten, maar wie weet wat 2017 brengt.
 10. Afgelopen zaterdag, toen er helemaal niks moest, en M en ik voor het eerst in tijden gewoon rustig een fijne dag hebben beleefd samen. Ik ga mijn best doen om te zorgen dat dat in 2017 vaker gebeurt.

2 Comments

 • Lianne

  Ik ga er heel zelfingenomen vanuit dat ik ook bij 8 hoor en maak even van de gelegenheid gebruik om te zeggen dat ik het (in ieder geval, voor het geval sat ik niet bij 8 was inbegrepen) superleuk vind dat we vriendinnen zijn en dat ik zin heb in vanmiddag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.