Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik heb weleens ergens gelezen dat je op de lange termijn alleen maar spijt hebt van dingen die je niet hebt gedaan, maar op de korte termijn van dingen die je wel hebt gedaan. Ik meng dat allemaal door elkaar, als ik dit lijstje zo overzie: een overzicht van dingen die ik beter niet had kunnen doen, de dingen die ik beter wel had kunnen doen, de dingen die ik terecht wel heb gedaan, de dingen die ik terecht niet heb gedaan en de wijze lessen die ik daardoor in 2016 geleerd heb.

  1. Als ik mijn fiets op slot zet, moet dat met 2 sloten, waarvan 1 slot mijn fiets aan een vast object bevestigt.
  2. Ik kan mezelf wel aanleren om elke avond mijn gezicht schoon te maken, hoewel ik jarenlang gedacht had dat het niet ging lukken.
  3. Als ik te weinig slaap, constant overprikkeld ben en mijn agenda te vol plan, raak ik oververmoeid, en dat voelt als een depressie. In voorkomende gevallen moet ik beginnen met mijn slaaptekort inhalen.
  4. Ik vind het echt heel erg leuk om te schrijven. Niet alleen in november.
  5. Het is mogelijk om te veel te sporten en te intens op mijn eten te letten. Ik sport en eet gezond omdat ik wil dat ik me goed voel, en als ik me niet meer goed voel moet ik dus minder sporten en anders eten. Ook al denk ik dat ik dan gelijk 100 kilo aankom.
  6. Ik heb dit jaar te veel energie gestoken in boos zijn op mensen die niet aan mijn verwachtingen voldoen. Dat levert niemand iets op, en ik verzuur ervan. Dat wil ik niet.
  7. Ik heb dit jaar te weinig energie gestoken in het verzorgen van ons huis, en dat terwijl het een van mijn favoriete plekken op de wereld is. Als het huis er fijn uit ziet, ben ik er graag en kan ik er tot rust komen.
  8. Ik heb nu genoeg nieuwe kleren gekocht om te vieren dat ik een kleinere maat heb. Het wordt tijd om weer eens een paar maanden helemaal geen geld aan kleren uit te geven.
  9. Tijd die ik steek in cultuur (film, boeken, musea) is geen verloren tijd. Als ik er geen tijd voor heb, moet ik er tijd voor maken.
  10. Ik heb focus nodig. Ik doe te veel door elkaar en daardoor laat ik steken vallen. In 2017 ga ik me richten op het afmaken van een aantal lopende projecten en neem ik er geen nieuw project bij; ik ga me juist richten op het beter doen van de dingen die ik al doe.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.