Hotel,  Maastricht,  Ontbijt

Slapen buiten de deur – Townhouse Design Hotel Maastricht

Ik houd heel erg van hotels. Geen idee hoe het komt, maar het is zo: van de receptie tot het doorgaans witte beddengoed, van de mini-bar waar ik nooit iets uit neem tot het ontbijtbuffet dat ik helemaal leegeet, en van de kussens tot de kleine flesjes wasmaterialen in de badkamer. Heerlijk. En omdat ik ieder excuus aangrijp om in een hotel te gaan slapen, kan ik mijn ervaringen mooi hier kwijt. Vandaag aflevering 10: Townhouse Design Hotel in Maastricht. 

Waarom? Mijn moeder dreigde de leeftijd van 70 jaar te bereiken, zonder dat ze ooit bij Beluga had gegeten. Nou is dat natuurlijk helemaal niet verplicht, en ik vermoed dat meer mensen die leeftijd bereiken zonder de ervaring, maar mijn moeder woont vlakbij. En ze houdt van lekker eten. En vooruit, M en ik wilden er best wel weer eens heen, dus we hebben haar uitgenodigd. Maar als je in Maastricht eet moet je ook in Maastricht slapen, zodat we uit het ruime aanbod aan overnachtingslocaties dit keer weer eens het Townhouse Design Hotel hebben uitgezocht. Daar hebben we wel vaker geslapen, maar ik had er niet eerder over geschreven.
01-exterieur-townhouse-hotel-maastricht-db9be7fc2f
Eerste indrukken Dit hotel ligt aan de St. Maartenslaan, een straat die haaks staat op de straat die parallel loopt aan het spoor. Klinkt vaag, maar ik bedoel: dit hotel ligt heel dichtbij het station. Het is een mooi pand, veel licht, er staan leuke stoelen in de etalage en er staat een bord buiten dat je welkom bent om daar koffie met gebak te komen eten of een biertje te drinken. De lobby is fors van formaat; dat komt doordat je daar moet inchecken, maar het ontbijt wordt daar ook geserveerd en als je er zou willen chillen met een drankje zit je daar ook, op allerlei meubels die op trendy wijze mismatched zijn. We werden welkom geheten met een hand van de receptioniste, en we kregen een kommetje soep en uitleg over het slaapmutsje (een drankje dat na 21.00 voor ons klaar zou staan). 
townhouse1De kamer
 De kamer was best klein – dat blijkt ook uit de foto, die vooral bed is, maar aan weerszijden van het bed waren kastjes aan de muur geschroefd met allerlei boeken, er hingen leuke retro-bordjes aan de muur, er was een televisie, een stoel, een hippe lamp, een tafeltje met een cadeautje, twee flesjes Chaudfontaine met glazen, een föhn en gratis WiFi. Verder geen fratsen. Oh, wel 1 frats: er was in plaats van een ‘niet storen’-bordje een huisvogel, Pieteke, die je aan je deur moest hangen als je niet gestoord wilde worden.

townhouse2Het bed Eindelijk. Een hotel in een bed dat daadwerkelijk een tweepersoonsbed is. Dus met een tweepersoonsmatras en een tweepersoonsdekbed, zodat je eindelijk een keer het gevoel hebt dat je met je partner in bed ligt, in plaats van dat je 2 individuele bedden tegen elkaar hebt geschoven en dan nog steeds je eigen dekbed hebt. Veel beter. Op het bed lagen 2 prima kussens en een soort lange worstkussen, die ik gelijk op de grond heb gelegd (ik vermoed dat iedereen dat doet, dus die dingen kunnen ze net zo goed weglaten volgens mij). Het bed lag ook echt geweldig, en dat mocht ook wel, want we hadden allebei behoorlijk slaap nodig.
townhouse4
De sanitaire voorzieningen 
Er hing een mooi ruime wasbak, met een spiegel en voldoende ruimte om je spullen op te zetten. De WC was prettig en de regendouche had een gebruiksaanwijzing, wat door de niet-technische mens in het gezelschap (M dus) als handig werd ervaren. We kregen een soort eierdoosje met een fijn zeepje, douchegel, shampoo, bodylotion en een ‘vanityset’, met daarin dingen als wattenschijfjes en -staafjes, een douchemuts en een schoenpoetssponsje. Aan de muur bij de wasbak en in de douche hingen overigens ook nog een zeepdispenser. Beter mee verlegen dan om verlegen, is kennelijk de gedachte. Er waren veel handdoeken, die allemaal lekker zacht waren.

townhouse3
Het ontbijt
 Volgens mij was er meer dan je zou verwachten van een ontbijtbuffet in het aanbod van het Townhouse vertegenwoordigd. Er was roerei, worstjes (althans, ik heb ze niet meteen genomen en toen waren ze op en werden ze niet bijgevuld, maar in theorie waren ze er), tomaat met kaas eroverheen, mini-croissants en mini-chocoladebroodjes, sap, zoet beleg, harte beleg, meerdere soorten brood en er werden smoothies aan tafel gebracht. De koffie was ok, maar de prosecco superfeestelijk. Het lekkerst vond ik het Limburgs gehaktbrood en de pâté, want die heb je niet overal. Prima ontbijt dus.

townhouse5Unique selling points Ik heb echt heerlijk geslapen in het bed op deze kamer. Op de site van het Townhouse Hotel staan ook foto’s van bedden van Håstens, en hoewel ik niet weet of er een Håstens op onze kamer stond, lag ons bed in elk geval heerlijk. De ontvangst met soep, het slaapmutsje (een heel zoet mengsel van gin en port, geloof ik) en het cadeautje op de kamer (een lunchbox met chocolaatjes) waren alle persoonlijke touches die je als hotel helemaal niet hoeft te geven, en daarom juist extra gewaardeerd worden. Ik vond het ook heel prettig dat je op zondag tot 12.00 kan ontbijten – uitcheck is dan wel om 11.00, maar daarna heb je echt alle tijd om het ontbijtbuffet te plunderen.

Nog iets te zeuren? Mijn grootste klacht, en dat is niet zo’n heel grote klacht, want die heeft met het concept van het hotel te maken, is dat er zo weinig op de kamer stond. Ik vind allerlei overbodig meubilair meestal overbodig, en als er een broekenpers op de kamer staat word ik sowieso chagrijnig, maar op deze kamer stond wel heel weinig. Ik miste echt een waterkoker bijvoorbeeld. M kon zondagochtend zonder probleem een kopje thee voor ons halen, maar het is toch iets waar je je op zich niet voor zou willen aankleden. Tot slot vond ik de kamer eigenlijk wel een beetje duur (€180 inclusief ontbijt) voor wat we kregen – dat was allemaal voortreffelijk, maar ik had dat voor €130 nog net iets voortreffelijker gevonden.

Wil je terug? Vast wel. We komen vaak in Maastricht en we hebben een vaste set hotels waar we graag overnachten; dit hotel maakt deel uit van de set. Lekker dicht bij het station, aardige mensen, goed ontbijt. Ik vermoed dat we ons over 5 of 6 verblijven in 043 weer bij het Townhouse zullen melden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.