42 dingen,  Lijstjes

De 42 dingen die ik wilde doen voordat ik 43 werd

Ik ben weer jarig geweest – zondag 15 juli werd ik 43, en ik heb het weer voor elkaar gekregen om dat 3 dagen lang te vieren. Dat is ook een vaardigheid, hoor: extra lang jarig zijn. En zoals voor mij traditioneel is, heb ik een lijst gemaakt met 43 dingen die ik wil doen voordat ik 44 word. Die lijst ga ik natuurlijk nog delen, maar eerst even het afgelopen jaar afronden. Want ik moet sowieso laten weten wat er het afgelopen jaar al dan niet gelukt is!

 1. 42 boeken lezen – gelukt: 53 boeken maar liefst.
 2. 30 films zien – gelukt: 39 films, het merendeel in de bios, maar hier en daar ook wat downloads of Netflix. En Black Panther heb ik 2x gezien (en maar 1x geteld natuurlijk).
 3. Naar een opera – gelukt: Eliogabalo.
 4. Naar een dansvoorstelling – gelukt: De Schone Slaapster, in een matinée met een heleboel meisjes met tulen rokjes aan.
 5. Naar 5 concerten – gelukt: Nick Cave, Elbow, Elvis Costello, Sting en Shaggy, Paul Simon. De laatste 3 overigens in de 3 weken voor mijn verjaardag. Hoezo deadlinewerker?
 6. Naar de Strandbeesten van Theo Janssen gaan kijken – niet gelukt. Keert niet terug op het lijstje, want kennelijk wil ik het niet graag genoeg.
 7. Naar 3 musea waar ik nog nooit geweest ben – gelukt: MAXXI in Rome, Palais des Beaux Arts in Lille en Museum Voorlinden in Wassenaar.
 8. Naar 5 voorstellingen in het theater – niet gelukt, en dat vind ik jammer. Ik heb er 3 gezien: De Bubbel van het PS Theater, een theatercollege van Arjen Lubach en Oedipus van de Toneelgroep Amsterdam. Deze blijft wel op de lijst staan, want ik vind dat het me gewoon zou moeten lukken.
 9. In mijn eentje een weekend weg – gelukt, 2x zelfs: een weekend Rotterdam in december en een srprs.me roadtrip naar Lille eind juni.
 10. Herkozen worden in de gemeenteraad – gelukt!
 11. Een RoCycle les volgen – niet gelukt, blijft op de lijst staan. Sterker nog, ik heb al een datum waarop dit gaat gebeuren.
 12. De Singelloop in Utrecht en de Singelloop in Leiden lopen – niet gelukt, blessure en niet fit.
 13. Een marathon lopen – niet gelukt, zie boven, en trouwens, dat duurt nog wel even voordat ik zo fit ben dat ik dat kan doen.
 14. De 5 kilometer onder de 30 minuten lopen – niet gelukt, zie boven dus.
 15. Naar een voetbalwedstrijd in een ander stadion dan de Arena – soort van gelukt: we hadden kaartjes voor een wedstrijd op het Kasteel, en we waren ook daadwerkelijk in het stadion, maar toen werd de wedstrijd afgeblazen omdat er een moesson was. Voor een episch filmverslag: klik hier.
 16. Naar een basketbalwedstrijd (van ZZ Leiden) – niet gelukt. Maar dit gaat sowieso lukken.
 17. De awesome-lijst updaten en een ding van de herziene awesome-lijst doen – gelukt: ik heb 3 dingen afgestreept (2 mensen in de echt verbinden, naar een concert van Elbow en avondeten via roomservice bestellen). Het ge-update lijstje heb ik alleen nooit gepost, dus dat zal ik binnenkort doen, met een verslagje van bovenstaande activiteiten. Ik moet voor het 43-dingenlijstje de boel natuurlijk nog een keer updaten, maar dat komt dan nog wel.
 18. Mad Men seizoen 4, 5 en 6 kijken – niet gelukt. Jammer voor M, want die heeft de dvd’s voor me gekocht. Wat sowieso jammer is voor M, want ik geloof dat alles inmiddels op Netflix staat.
 19. Game of Thrones seizoen 5, 6 en 7 kijken – alleen seizoen 5 gekeken. Ik schaam me dood.
 20. Een playlist maken van mijn 101 favoriete liedjes – begonnen, nog steeds niet af.
 21. Een cursus op creatief gebied – niet gelukt. Jammer.
 22. Een cursus op culinair gebied – gelukt: een workshop varkens uitbenen en worst draaien met N, S en M.
 23. Naar de tandarts – gedaan.
 24. Mijn ogen laten testen – gedaan.
 25. Een lijst maken van de 10 kledingstukken die ik echt wil hebben en voor die kledingstukken sparen – gedaan. Zal ik ook een keer over schrijven.
 26. Naar een drag queen show – gedaan. Sasha Velour met L en R.
 27. Zuurvlees maken – niet gedaan. Tsss.
 28. Pulled pork op de Big Green Egg maken – ook niet gedaan. Maar ik heb goede hoop dat dat deze zomer gaat gebeuren.
 29. Mijn favoriete cocktail, Blood & Sand leren maken – gelukt, en ook veelvuldig gedronken. Ik heb sowieso mijn cocktail game nogal verbeterd, want ik heb een hele cocktail bar georganiseerd bij een feest van F en A.
 30. Eten bij FG Foodlabs – gedaan, met dank aan L.
 31. Naar een stad waar ik nog nooit geweest ben – gelukt: Porto, Boedapest, Lille.
 32. Een uitje met mijn tutorleerlingen organiseren – we zijn gaan eten, dus gelukt, al hebben de leerlingen het eigenlijk georganiseerd. Kan beter.
 33. Een fotoshoot bij Mariët Mons – gedaan. Voor een van de foto’s zie het ovaaltje hiernaast. Zo mooi ben ik niet hoor, dat doet Mariët.
 34. De wordcount van mijn roman op 45000 woorden krijgen – niet gelukt. Ik heb veel te weinig geschreven.
 35. De Aeneis van Vergilius (in vertaling) lezen – niet gelukt. Ik blijf het proberen.
 36. Bloed geven – gedaan, na een treurige sessie waarin het niet leek te kunnen omdat ze geen ader konden vinden, volgde een heel geslaagde sessie waarbij ik een emmer bloed heb afgestaan en 10 zakjes Haribo heb gegeten.
 37. Een boswandeling maken – gedaan. Er is zelfs beeld van, kijk hier maar.
 38. Mijn collectie wijnen van Baltazar opdrinken – niet helemaal gedaan, maar ter gelegenheid van mijn verjaardag zijn er 15 flessen doorheen gegaan, dus dat gaat lekker. Ik ga dit wel voortzetten, want ze moeten op. Dan kan ik nieuwe kopen!
 39. 100 vlogs op mijn YouTube kanaal hebben – lang niet gelukt. Het zijn er nu 51. Daar valt dus nogal wat te verbeteren.
 40. 4x een massage – gelukt. Heerlijk. Deze komt terug.
 41. 4x een facial – ook gelukt. Ook heerlijk. Deze komt ook terug.
 42. Het hele schooljaar met mijn Passion Planner werken – gelukt. Dit is het eerste jaar dat ik niet halverwege het jaar een nieuwe agenda heb gekocht. Ik ben buitensporig trots op mezelf.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.