Awesome-lijst,  BABS,  Concert,  Hotel,  Lijstjes

De oude geüpdate awesome-lijst

De meest recente versie van de awesome-lijst dateert uit september 2016, en hij is hier te lezen. In mijn 42 dingen-lijst stond dat ik de lijst zou updaten en daar iets uit zou doen, en beide heb ik ook gedaan, maar ik had daar nog niet over geschreven, en omdat in de 43 dingen-lijst staat dat ik de lijst weer ga updaten en daar dan iets uit ga doen, zal ik eerst een oude update moeten verzorgen, om dan vervolgens op tamelijk korte termijn weer een nieuwe te verzorgen. Leuk hoor, mij zijn. Al die lijstjes…

Dit is dus de awesome-lijst die ik kort na mijn 42 verjaardag geactiveerd had:

  1. Slapen in het Conservatorium Hotel in Amsterdam.
  2. Een keer op TV ergens mijn mening over geven.
  3. Een marathon lopen. Een hele.
  4. Een roman schrijven.
  5. Het Noorderlicht zien.
  6. Naar een concert van Elbow.
  7. 2 mensen in de echt verbinden.
  8. Een hele stoere presentatie geven. 10 minuten stand-up comedy of bij iets TED-achtigs, dat maakt me niet uit.
  9. Naar een gin festival. Iets als deze, of een van deze.
  10. In een hotel avondeten bestellen via roomservice.

Eigenlijk was alleen nummer 10 nieuw, maar goed. Ik heb zowaar 3 van de 10 dingen afgestreept, dus ik zal wel moeten zeggen dat ik een awesome jaar heb gehad, en misschien is dat ook wel zo. In elk geval heb ik op 12 augustus al 2 lieve vrienden (B en A) met elkaar in de echt verbonden, op het prachtige landgoed van haar ouders. Het was een schitterende dag, natuurlijk in de eerste plaats voor het bruidspaar, maar ik vond het zelf ook erg leuk om als BABS een bijdrage te leveren aan de dag – en als ik er niet was geweest, waren ze niet getrouwd, dus het ging ook nog ergens over. De foto heb ik natuurlijk niet zelf gemaakt (een selfie maken tijdens een ceremonie schijnt not done te zijn, ik snap het zelf ook niet), die is van Rachel Viersma, de officiële fotograaf.

In december ben ik weer een weekend met mezelf weggegaan, deze keer niet heel ver, maar wel heel mooi, want ik had een prachtige kamer voor mezelf geboekt bij Hotel New York in Rotterdam. Ik heb dat weekend allerlei meer of minder glamourous dingen in mijn hotelkamer gedaan, variërend van een tukje overdag op het enorme bed tot lezen op de chaise longue, maar het mooiste was misschien wel de gigantische hoeveelheid eten die ik via roomservice voor mezelf besteld heb. Kijk maar naar de foto hieronder en laat ten volle tot je doordringen dat al dat eten voor een persoon was – ik had bisque (die zit in het kannetje en ging in het diepe bord waar rivierkreeftjes in lagen), steak tartaar, een salade met avocado en friet met ketchup. Heerlijk. En awesome.

Even leek het erop dat het supermakkelijk zou worden om nog een ding van de awesome-lijst te doen, want Elbow bleek op te treden in de Ziggo Dome. Een half uurtje met de trein dus. Maar ik had de kaartverkoop volledig gemist en er zijn kennelijk meer mensen in Nederland die het een awesome idee vonden om naar een concert van Elbow te gaan, want toen ik erachter kwam dat er een concert was, was het al uitverkocht. Maar toen zijn M en ik gewoon next level gegaan en hebben we kaartjes geboekt voor een concert in Manchester, de stad waar Elbow vandaan komt (althans, de grote stad in de buurt van de stad waar Elbow vandaan komt), en dat was natuurlijk prachtig. Dat er later een tweede concert in de Ziggo Dome kwam waar ik eenvoudig kaartjes voor had kunnen kopen en dat de kaartjes voor het eerste concert uiteindelijk voor heel erg weinig (het was de snowmageddon week) via Ticketmaster te koop waren kon voor mij de pret niet drukken – sterker nog, ik vond het geweldig om naar het concert in Manchester te gaan!

Er zijn dus nu 3 lege plekken op de awesome-lijst. En misschien wel meer, als ik niet gedane dingen gewoon niet uitvoerbaar of inmiddels niet meer awesome verklaar. Ik ga er even uitgebreid over nadenken. Als iemand een idee heeft houd ik me natuurlijk aanbevolen voor tips!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.