Dankbaar,  School,  Werkkamer

Dingen waar ik blij van word

Het is heel erg hip om een gratitude-lijst bij te houden. De meest standaardmanier om het te doen is aan het eind van de dag 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent, maar je kan ook opteren voor 5 dingen, of je kan next level gaan en er een officieel boekje voor kopen (dat heb ik natuurlijk gedaan, het is supermooi en nog maagdelijk, niet omdat ik een ondankbaar kreng ben, maar omdat ik genoeg activiteiten heb die ik dagelijks moet ondernemen en ik het wel even genoeg vind met de taakjes). Maar je kan ook eens in de zoveel tijd bij jezelf te rade gaan en nadenken over welke dingen in je leven je blij maken. Zo ben ik op het moment dolblij met mijn werkkamer. Met ingang van dit schooljaar ben ik leerlingcoördinator van klas 3 en 4, wat grofweg inhoudt dat ik pubers mag managen, wat ik ontzettend leuk vind, ook al krijg ik er minder uur voor dan het kost (dat is symptomatisch voor functies in het onderwijs, dus ik klaag niet), want ik vind pubers geweldig. En dat ik een eigen kamer heb om pubers, ouders en collega’s in te ontvangen, is een van de beste bijkomende voordelen die ik in mijn leven heb mogen scoren. Ik ben al het hele jaar bezig om mijn territorium optimaal naar mijn eigen wensen in te richten en volgens mij is het de beste kamer van school.

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn moeder een Nespresso-apparaat, ik heb een waterkoker en een tosti/grillmachine gekocht, ik heb 2 dichte kasten voor mijn lesboeken en papieren en een andere kast waarin ik de crisisvoorraden eten en drinken bewaar (ik heb klaar voor iedere vorm van hongersnood, zelfs de vegans zijn welkom), in de archiefkast zitten de dossiers en op de archiefkast staan mijn klassieke Barbies. Ik heb ook nog een Playmobil-strijdwagen, een rode kreeftklok, een enorme set highlighters en toffe boxjes met watereffecten, trouwens. Op maandagochtend koop ik bij de Albert Heijn bij de bushalte waar ik uitstap de bloemen die die week in de aanbieding zijn, dus dat maakt alles nog net een beetje gezelliger, zeker voor de mensen die op mijn oranje stoeltjes zitten – ik vond het heel belangrijk om ook ‘laag’ te kunnen zitten voor een gesprek, zonder bureau ertussen, dus ik heb voorgesteld om de hele kamer verder te meubileren met gebruikte spullen, zodat ik die 2 stoelen kon bestellen. Aan de muur heb ik dingen gehangen die me vrolijk maken: mijn favoriete Demotivator, een foto van 2 leerlingen met Hawaii-overhemden die in Rome kaart lezen en sinds kort een tekening die een leerling heeft gemaakt van Mick Jagger. En nu ik voor mezelf zo’n prettig nestje heb ik gebouwd, ga ik elke dag met heel veel plezier naar school. Dat ik me daar zo prettig voel komt de productiviteit alleen maar ten goede – en dat is natuurlijk de belangrijkste reden om dankbaar te zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.