40+,  Happiness Project Experience,  HPE,  Personal Body Plan,  Vitamines,  Zelfzorg,  Ziek

Vitamines

Het thema van de Happiness Project Experience van februari is ‘Energy’, en daar was ik best blij mee, want een beetje extra energie kan ik wel gebruiken. Ik heb allerlei voornemens gemaakt binnen dat kader, maar een van die voornemens is om elke dag mijn vitamines te slikken. Nou geloof ik eigenlijk niet zo in vitamines slikken, want je gaat er volgens mij vooral duur van plassen, en ik ben altijd maar matig onder de indruk van placebo-werking of de ‘baat het niet, dan schaadt het niet’-gedachte, want langs die lijn kan ik net zo goed in God gaan geloven, maar ik geloof wel in boeken of programma’s die aankondigen mijn leven en fitheid te transformeren (inderdaad, dan kan ik net zo goed in God gaan geloven), dus als die tegen me zeggen dat ik vitamines of supplementen moet slikken, dan slik ik die.  Bovendien geloof ik ook in aanbiedingen en bulkinkoop, zodat ik me gemakkelijk kon voornemen om mijn vitamines te slikken, want ik heb ze gewoon in huis. In enorme voorraden. Volgens mij krijg ik al die dingen gewoon binnen met mijn uitgebalanceerde dieet, maar ja, een quick fix van al mijn klachten en een enorme boost van mijn energie heeft wel iets aantrekkelijks. Eens in de zoveel tijd neem ik me voor om met de vitamines aan de slag te gaan, dan slik ik ze een tijdje, en dan vergeet ik het weer, maar in februari ga ik het elke dag volhouden.


Zo heb ik megapowermultivitamines die ook voor bodybuilders geschikt zijn en visoliecapsules, op advies nog van Personal Body Plan. De multivitamines zouden moeten bijdragen aan mijn algehele welzijn, de visoliecapsules zouden me moeten helpen met mijn bloeddruk (daar is niks mis mee) en bevatten ‘een belangrijke bouwsteen voor de hersenen’ (vooralsnog ook geen klachten). De overige pillen slik ik op advies van Isa en Medina, want dat zijn de nieuwe 40 plus-goeroes van Nederland (eigenlijk wil ik dat worden, maar dat is een ander project): elke dag een vitamine D3, voor onderhoud van mijn botten en mijn immuunsysteem, kelp (dat is zeewier) vanwege het jodium, dat mijn gewichtsbeheersing zou ondersteunen (deze werken niet, ik sta permanent in de Dyson-stand) en tot slot calcium en magnesium, omdat ik een oude dame ben en niet ineens 1.20m wil zijn. Inschatten of het werkt is niet eenvoudig, want ik ben nu ziek. Strontverkouden. Ik heb me zowaar ziek gemeld op school, dat doe ik nooit, dus als je scorebordjournalistiek zou willen bedrijven zou je kunnen denken dat de pillen niet werken, maar je weet natuurlijk nooit hoe ziek ik zou zijn als ik niet elke dag voor 50 cent aan placebo’s mijn systeem in zou jassen. We zullen het zien – aan het eind van de maand ga ik mijn energie eens even uitgebreid evalueren. Maar nu ga ik met mijn zakdoekjes op de bank zielig zitten wezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.