Meningen,  Rant

Geen moer

Ik laat mijzelf er best op voorstaan dat ik een brede interesse heb. Ik lees moeilijke boeken in het Frans (nou ok, ik heb 1 moeilijk boek in het Frans gelezen), maar ook Young Adult, ik lust junkfood en fancy Michelin-ster eten, ik hou van filmhuisfilms en Marvel action movies, ik kijk sport en actualiteitenprogramma’s. Maar er zijn ook dingen die me gewoon helemaal niet interesseren. Geen ene moer. Dus voor wie wil weten waar je me echt helemaal kapot mee kan vervelen: een lijstje.

  1. Mode. Geloof me: ik hou heel erg van kleding. Ik kijk er graag naar, online en offline, en ik koop het ook heel graag. Maar niet omdat het in de mode is – omdat ik iets mooi vind. En ja, ik snap heus wel dat bepaalde kleding in de mode moet zijn om in de werkelijke of virtuele wereld zichtbaar te zijn, maar dat betekent dus niet dat iemand met een interesse in kleding automatisch denkt ‘oh zo’n heuptasje dat quasi-noncha onder mijn oksel geslingerd wordt is echt het item dat ik nodig heb om geslaagd te zijn in het leven’.
  2. Bekende Nederlanders. Ik weet van heel veel mensen gewoon niet wie ze zijn of wat ze gedaan hebben om bekende Nederlander te worden. Dat is ook een van de redenen dat ik niet naar ‘Wie is de mol’ kijk, want ik heb geen idee wie die mensen zijn. En ik wil het ook niet weten.
  3. Andermans vakantie. Volgens mij vinden de meeste mensen vooral hun eigen vakantie interessant en die van anderen alleen maar als ze dan kunnen zeggen dat ze er zelf ook al geweest zijn (in dat geval gaan ze vaak door met vragen naar specifieke adresjes tot je moet toegeven dat je daar niet geweest bent, want dan hebben ze alsnog jouw vakantie gewonnen) of als ze er zelf nog heen willen. Ik vind het overigens niet eens leuk om op de eerste werkdag over mijn eigen vakantie te vertellen.
  4. De schadelijke gevolgen van zoetstoffen. Ja, je krijgt kanker van aspartaam als je een mannelijke rat bent die een schunnig hoge dosis van die troep krijgt toegediend, maar ik ben geen mannelijke rat en ik drink 3 Cola Zero per dag, dus laat me met rust. En die Cola met Stevia vind ik gewoon minder lekker.
  5. Wat mensen vinden van homeopathie, reïncarnatie en koolhydraten. Please, ga me hier niet de les over lezen. Ik doe heel erg mijn best om alle opmerkingen hierover gewoon glashard te negeren, omdat mijn mening hierover niet gaat bijdragen aan je waardering van mij en de daaropvolgende discussie ook niet aan mijn waardering van jou. Voor wie wil weten wat ik vind: werkt niet, gebeurt niet en is gewoon eten (als je bent afgevallen door te stoppen met koolhydraten eten heb je gewoon minder calorieën binnengekregen).
  6. Twitter. Ik heb onlangs de Twitter-app van mijn telefoon gehaald, omdat ik schijtziek werd van alle lelijke dingen die daarop gezegd worden. De directe aanleiding was 1000 kilo haat die over D66 werd uitgestrooid, maar het is daar helemaal niet zo aangenaam, maar in plaats van Twitteren over hoe kut Twitter is, of Twitteren dat je van Twitter afgaat omdat Twitter zo kut is, heb ik dus de app gedelete. Dat scheelt ook een boel. Als ik een kamer binnenga en er hangt een rotsfeer, ga ik ook weg.*
  7. De schattige dingen die je kind gezegd heeft. Ik heb geen kinderen, dus ik kan sowieso geen schattige verhalen terugvertellen, maar al had ik de hele familie Von Trapp thuis rondlopen, dan had ik de verhalen nog voor me gehouden. Kinderen zijn net als vakanties (en huisdieren overigens): ze zijn alleen maar boeiend als ze van jou zijn. Als je kind kanker geneest, hoor ik het graag. Tot die tijd houd ik het prima vol zonder updates.
  8. Zwarte pieten discussie. Inmiddels snap ik niet eens meer waarom dit nog als een discussie moet worden gezien. Witte mensen die zwarte meuk op hun gezicht smeren en met een raar accent gaan praten omdat het een traditie is – dat is gewoon een belediging. En het argument dat het een kinderfeest is doet me ook weinig, alsof kinderen het leuk vinden. Ieder kind gaat huilen als hij of zij voor het eerst Zwarte Piet ziet, alle emoties daarna zijn aangeleerd, dus dat kan je ook laten. Maar hoe dan ook heb ik gewoon geen zin meer om hierover in gesprek te gaan.
  9. Smoesjes om niet te gaan sporten of af te vallen. Ja, je bent moe. Ja, je hebt het druk. Ja, je houdt gewoon heel erg veel van pizza of cheese and onion chips. Allemaal begrijpelijk. Maar je hebt van mij geen toestemming nodig om wel te gaan sporten of af te vallen, dus je hoeft mij ook niet uit te leggen waarom je het niet doet.
  10. The Lord of the Rings. Ik heb hier nog nooit 1 bladzijde van gelezen of buiten de trailers om 1 seconde film van gezien. En ik heb daar ook helemaal geen behoefte aan. En ook niet aan een uitvoerig hoorcollege van een believer over waarom ik die behoefte wel zou moeten hebben. Het is ongetwijfeld fantastisch, maar ik sla even lekker over. En als je mij niet uitlegt waarom ik interesse zou moeten opbrengen voor orken en gnomen, dan leg ik jou niet uit waarom de Buffyverse beter is dan het echte leven.

* Tenzij het een bijeenkomst van mijn familie is, dan ga ik heel veel wijn drinken om het draaglijk te houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.