Werk

TGIF

De kreet ‘Thank God It’s Friday’ heeft me nooit zoveel gedaan. Dat komt denk ik voor een groot deel doordat ik een mega-atheïst ben, dus ik zie niet zo goed in waarom ik een entiteit waarvan ik heb bestaan niet erken ergens voor moeten danken, maar ook doordat ik persoonlijk best wel van maandagen hou, want maandag is de dag waarop ik het meeste energie heb omdat ik het hele weekend heb kunnen ontspannen en mezelf in stelling heb kunnen brengen voor de nieuwe week – en dan heb ik daar meestal wel zin in. Daar staat de vrijdag tegenover: dat is de dag die ik doorgaans finaal afgeragd en uitgewoond begin, om dan maar te kijken of het bergop- of afwaarts zal blijken te gaan. Er zegt ook nooit iemand op vrijdag tegen me dat ik er zo goed uitzie, en dat is terecht. Ik vind van mezelf dat ik best hard werk (Michel werkt harder dan ik, en een boel andere mensen ongetwijfeld ook, maar gelukkig is het geen wedstrijd), maar dat harde werk zit bijna helemaal in 3 dagen. Op maandag, dinsdag en donderdag ga ik naar school, en op maandagavond is ook nog fractievergadering, op dinsdagavond geef ik cursus (tenzij er een raadsactiviteit is) en op donderdag is raad(commissie)vergadering. Dat komt concreet neer op 3 dagen van gemiddeld 11 uur, en als ik uit zou gaan van een 36-urige werkweek, en ik zie geen reden om dat niet te doen, ben ik er dan dus al bijna. Ik heb mezelf dan ook aangeleerd om de woensdag te gebruiken voor allerlei kleine dingetjes als mail, administratie, schrijven en lezen, en de vrijdag om weer een poging te doen om normaal te worden.

Michel helpt daar ook bij, want afgelopen vrijdag wilde hij per se dat de wekker pas zou worden gezet op een moment dat het buiten licht was als hij het gordijn open deed. Hij maakt dagen die in lengte vergelijkbaar zijn met die van mij, en hij had er stevig de schurft over in dat hij in het donker de deur uitging en in het donker weer thuis kwam. Dus dat werd gedwongen uitslapen tot 9.00, al was dat voor mij nou ook niet zo erg, want ik had dan weer tot 12.00 raadsvergadering gehad, en daarna moet ik meestal wel een uurtje zitten voordat ik kan slapen. En dan kon ik dus na het uitslapen de dag besteden aan zakelijke en persoonlijke administratie, het bereiken van ‘inbox zero’ op al mijn accounts (een van de lekkerste toestanden die ik ken), sporten, boodschappen doen, de pakketjes die ik in de loop van de week vergaard heb uitpakken en de spullen opbergen, koffie drinken met leuke mensen, lezen, bloggen en een podcast monteren. Daar komt dan natuurlijk bij dat ik ook gelijk even verzin wat ik allemaal weer ga doen als het maandag is, want als ik een beetje uitgerust ben heb ik meteen ook weer mijn mentale to do list op een rijtje, en als ik het dan opschrijf, kan ik er na het weekend weer helemaal tegenaan. In die zin is het natuurlijk wel heel erg fijn dat er vrijdagen bestaan – maar ik ga er nog steeds geen hogere macht voor bedanken. Het wordt vanzelf vrijdag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.