Drinken,  Eten,  Lijstjes,  overschat

Overschat

Ik ben zelf een groot voorstander van het gigantisch hypen van dingen die misschien voor andere mensen helemaal niet zo boeiend zijn. Zo ben ik een enorme fan van alles met dierenprints (liefst panter, maar ik betrap mijn klerenkast ook op een groeiende hoeveelheid slang), tassen die aaibaar zijn (harig, of wollig, desnoods suède, als er maar iets dat het interessant maakt om de tas aan te raken) en Marvel- en actiefilms (geen idee waarom; bij Marvel kan ik nog betogen dat het me te doen is om de hele samenhang tussen al die verhalen die verteld worden en dat ik van helden en heldinnen hou, maar ik heb deze week alle drie de Bad Boys-films* gezien en daar zat natuurlijk zero intellectuele stimulatie in – maar ik vind het prachtig). Daar staat dan weer tegenover dat er ook dingen zijn waar anderen zich heel druk over maken waar ik dan helemaal niks mee heb. Soms maak ik een lijstje van dingen die wat mij betreft volledig overschat zijn. En het meest actuele lijstje deel ik nu:

  1. Balsamico azijn: ik vind dit eigenlijk gewoon vies. Het is mij te stroperig, het is een beetje weeïg zuur, zonder echt lekker door te pakken op het zuur, het smaakt naar rozijnen (die ik haat – lelijke druivenmummies) en het wordt overal te pas en te onpas overheen gepleurd, gevolgd door de mededeling, meestal met een zelfvoldaan hoofd gedaan, ‘We hebben er wat lekkere balsamico-azijn overheen gedaan’, waardoor meestal het hele gerecht naar die gore zooi smaakt, en niet meer naar wat er eigenlijk in zat.
  2. Matthijs van Nieuwkerk: hij is helemaal niet zo’n goeie presentator. Hij slijmt een beetje bij degene met wie hij in gesprek is, zodat die zichzelf extra gaaf vindt en meer zegt, maar er is bijna geen kritiek. Bovendien praat hij overal doorheen en, en dit vind ik nog het ergste, hij zit de hele tijd aan mensen. Tijdens de hele ‘Top 2000 à gogo’-reeks raakte hij gemiddeld binnen 12 seconden iemand uit het publiek aan. Echt, man, blijf eens van mensen af.
  3. Pedro Ximenez sherry: op zich is dit gewoon de balsamico azijn van de drankjes, want het smaakt ook naar rozijnen en het wordt ook met een zelfvoldane smoel geserveerd, zeker als het als alternatief voor port bij kaas wordt geschonken (dat hoef ik ook niet, want, wederom, rozijnen), alsof iemand iets origineels doet als hij PX op tafel gooit. Echt man, laat me met rust. Geef me een goede rode wijn bij de kaas, of een glas Madeira, en bij mijn zoete dessert (dat ik niet eens hoef want ik ben er niet zo van) liever een glaasje bubbels.
  4. Donuts: donuts zijn voor mij in theorie altijd veel lekkerder dan in de praktijk. Ik vind dat ze er heel mooi uitzien, vooral die dingen van Dunkin’ Donuts die eruit zien als Cookiemonster (ik ben 6 van binnen), en ik kan me er heel erg op verheugen, maar als ik er dan een heb en ik ben klaar met enthousiast zijn over hoe mooi ze eruit zien en ik neem een hap, is het eigenlijk gewoon vooral heel erg zacht en zoet en na de eerste hap verschrikkelijk saai. Mooi om naar te kijken maar wat mij betreft de calorieën gewoon niet waard.
  5. Vintage kleding: ik zou dit fantastisch moeten vinden, want duurzaam en een mooie manier om oude klassiekers te bemachtigen, maar ik krijg al kriebel als ik eraan denk dat ik kleren aan zou trekken die iemand anders in een ver en grijs verleden heeft aangehad. Ik vind het misschien eerder vies dan overschat, maar als ik iemand complimenteer met een kledingstuk en de reactie is ‘Ja, dat heb ik bij een mooi vintagezaakje gekocht’ lopen de rillingen over mijn rug.
  6. Groentechips: ik zat een keer met Bas in de auto en ik had een zak groentechips. Hij wist niet dat het groentechips waren en stak zonder na te denken een handvol van die dingen in zijn smoel, waarop hij zei: ‘Wat een teleurstellende chips zijn dit, zeg’, en sindsdien denk ik dat altijd als ik groentechips eet. Zo heel veel beter voor de lijn dan the real thing zijn ze nou ook alweer niet, dus doe mij maar gewoon de klassieke cheese & onion.

* Al voldoen ze natuurlijk wel aan de 3 eisen voor een geslaagde film zoals opgesteld door mijn goede vriend Bas: schieten, tieten en helicopters.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.