Corona,  Corona-diaries,  School,  Werk

Dagschema

Na bijna twee weken thuis begint zich bij mij een duidelijk corona-dagschema af te tekenen. Ik zet de wekker op dagen dat ik ‘school’ heb om 7.30 en op doordeweekse dagen dat ik geen ‘school’ heb om 8.00. In het weekend zet ik geen wekker, maar per saldo heb ik natuurlijk niet heel veel slaap nodig, want zoveel doe ik niet, dus ik word nog steeds voor 9.00 wakker. Hoe dan ook: ik sta op, drink water, thee en koffie (dat laatste met Michel) en dan neem ik plaats achter de laptop, om online les te geven of andere dingen te doen, al gaat het met die andere dingen ook tamelijk snel bergafwaarts, want ook ik ben als zzp’er slachtoffer geworden van de corona-crisis. In juni had ik een mooie cateringklus, die ik op zich deze dagen prima had kunnen plannen en coördineren, maar de klus als zodanig is afgezegd. Scheelt een boel werk, maar ook een boel pieken. Ontbijten doe ik achter de computer – dat deed ik toen alles nog normaal was ook al, dus dat is niks nieuws, maar ik heb nu wel de tijd om uitgebreid te lunchen. Ik bak wafels of pannenkoeken, of ik heb soep en pizzacrackers (die passen allemaal binnen de grenzen van mijn dieet natuurlijk, en dan werk ik nog even door. Tussendoor zijn er vergaderingen, overleggen of lessen via Google Meets, er is de chat met mijn klassen, WhatsApp, Instagram en enorme hoeveelheden mail die ik door moet werken.

Een deel van de mails zijn belangrijke berichten van de CEO van grote internationals, die ik zo belangrijk vind dat ik me prompt afmeld voor alle communicatie van het bedrijf in kwestie, een deel van winkels die mijn klandizie missen of willen behouden, en een deel van leerlingen, collega’s van school of de raad, of mijn vader, die in Frankrijk zit en niet naar buiten mag. Rond 14.00 komt Michel naar beneden en dan gaan we, zolang het nog mag, even een rondje lopen. Tijdens dat rondje worden ook de boodschappen gedaan. Daarna ga ik meestal nog sporten, dus dat is ofwel hardlopen ofwel mezelf minstens een half uur enthousiasmerend laten toeschreeuwen door Kira Stokes in haar app, en dan ga ik soms douchen en soms niet, want laten we eerlijk zijn, dat maakt ook allemaal niet zo heel erg uit. Dan ga ik bloggen en aan het eind van de middag drink ik iets teveel Cola Zero en eet ik een klein zakje popcorn. Idealiter zou ik dan lezen, maar ik heb per ongeluk een spelletje op mijn telefoon gezet, Lily’s Garden, en dat ga ik dan dwangmatig zitten spelen. Michel kijkt DWDD (ik zit dan op de bank te vertellen hoe stom ik Matthijs vind), en dan begint de vaste cyclus van journaal en actualiteitenprogramma. Ik kook, niet omdat Michel niet kan of wil koken, maar omdat ik het een prettige manier vind om bezig te blijven. Ik streef ernaar om om 12.00 in bed te liggen, en voorlopig ben ik dan moe genoeg om te slapen. Ik zal niet zeggen dat ik het graag nog maanden zo zal volhouden, maar als het moet, dan moet het!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.