Corona,  Corona-diaries,  Dankbaar,  Lijstjes

Redenen om vrolijk te zijn

Ik weet niet wat het is (nou ja, ik weet wel wat het is, er is een mega-pandemie, we mogen niet naar buiten en er gaan mensen dood), maar de laatste dagen moet ik echt mijn best doen om niet in een enorme somberheid te vervallen. Één  van de de dingen die volgens alle belangrijke self-helpdenkers helpen op zo’n moment is het maken van een zogeheten ‘gratitude list’ – en dat zou je eigenlijk elke dag aan het eind van de dag moeten doen, dat maakt je mindful en dankbaar en al met al een beter mens. Maar op zich hoef ik niet zo nodig een beter mens te worden, en als ik een beter mens zou willen worden, zou ik zo een paar dingen kunnen opnoemen die ik zou kunnen veranderen, en als ik die zou veranderen zou dat een effectievere verbetering zijn dan dat ik een lijstje ga zitten maken met dingen waar ik dankbaar voor ben.* Voor nu hou ik het lekker bij een eenmalige random opsomming van de redenen waarom ik vandaag vrolijk ben.

  1. De zon scheen weer. Als ik binnen zit zie ik de zon en tijdens het boodschappen doen en wandelen voelde ik heerlijke warmte van de zon. Ik sprak mensen (met 2 meter tussen ons in) die lekker in de zon wijn zaten te drinken en die waren zo blij dat het aanstekelijk was.
  2. Ik had voor mijn lunch heerlijke pannenkoeken met kalkoenspek en suikervrije stroop. Paste in mijn dieet en ik werd er zo ongelooflijk blij. Prachtig.
  3. Alle mensen die mij dier zijn, zijn gezond. Mijn ouders zijn in de 70, Michel zijn moeder is in de 80, en we hebben nog wel een paar vrienden in risicogroepen. En niemand is veilig dus het is fijn dat er, voor nu, niemand ziek is.
  4. Ik ben een paar jaar geleden gestopt met mijn haar verven, zodat ik nu een van de weinige vrouwen van mijn leeftijd ben die het niet heel erg vindt dat de kappers voorlopig even dicht zijn. Mijn haar is al grijs.
  5. Gorgonzola. Nou ja, niet alleen gorgonzola, alle blauwe kaas. Maar vandaag in het bijzonder gorgonzola.
  6. De kleren die ik vorige week online heb gekocht zijn bijna allemaal aangekomen en ze zitten heerlijk. Ik zeg er nu even niks over, want ik wil een aparte aflevering van de corona-diaries wijden aan corona-fashion, maar geloof me, zoveel reden om dankbaar te zijn.
  7. Gisteren was het sancta salaria dus er staat voorlopig weer even ruim genoeg op de rekening. Daar ben ik altijd blij om, maar nu ik weet dat er hele sectoren zijn die financiële problemen hebben ben ik extra dankbaar.
  8. Ik heb vanochtend een quiz gemaakt aan de hand waarvan ik het huiswerk voor de 4de klas heb besproken en dat ging verrassend goed. Ik vond het ook echt leuk om te doen.
  9. Ik heb het bedrag dat meestal opgaat aan de zaterdagborrel besteed aan een prachtige fles wijn, die Michel en ik zaterdag gaan drinken, en daarbij eten we dry-aged entrecôte van de Lindenhoff. Dan heb je een mooi leven.
  10. Iemand attendeerde me op de mogelijkheid om een 3D dier als een soort Pokémon in je huis te plaatsen en daar dan een foto van te maken en ik heb al een leeuw in de keuken en een pinguïn op de vensterbank gehad. De 21ste eeuw is zo gek nog niet.

* Ik eet vlees, ik spreek mijn moeder te weinig, ik snauw vrienden af als ik moe ben, ik maak rotzooi, ik stel extreem hoge eisen aan iedereen. Om er maar een paar te noemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.